Dudak dolgusu uygulaması hakkında bilmeniz gerekenler

Dudak dolgusu; dudakların şeklini düzeltmek, konturunu belirlemek ve dolgunluğunu arttırmak için uygulanan estetik bir prosedürüdür. Günümüzde enjekte edilebilir ''dermal dolgu'' en yaygın uygulanan dudak dolgusu yöntemidir. Yine en çok tercih edilen dolgu malzemesi ise, vücudun doğal yapısında da bulunan ''hyalüronik asit'' dolgu malzemeleridir. Bunun dışında; kişinin kendi vücudundan elde edilen otolog yağ hücreleri de enjekte edilebilmektedir. Hyaluronik asit dolgu malzemesi enjekte edildikten sonra, dolgudaki jel dudakların dokularını destekler ve şekillendirir. Hyalüronik asit dolgu malzemelerinin tercih edilmesinin birçok sebebi vardır: ilk olarak enjekte edilen madde miktarı kontrol edilebilir. Bu nedenle doktor; ne kadar dudak hacmi oluşturulduğunu daha iyi kontrol edebilmektedir. Enjeksiyonlar, istenen sonuçlar elde edilene kadar kademeli olarak artırılabilir. Dudaklarda topaklanma gibi sorunlar oluşmaz. Diğer dermal dolgu maddelerine kıyasla daha az morarma ve şişme görülmektedir. Sonuçlar oldukça uzun ömürlüdür. Ancak kalıcı değildir. Alerji ise riski düşüktür.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu uygulaması nasıl yapılır?

Enjekte edilebilir dudak dolgusu teknikleri, ortalama 15-20 dakika süren hızlı bir operasyonla gerçekleştirilmektedir. Yağ enjeksiyonu daha uzun sürmektedir. Çünkü prosedür, vücudun başka bölgesinden yağ almak için liposuction işlemi de gerektirir. Enjeksiyon işleminden önce, hissi azaltmak için topikal veya lokal bir uyuşturma ajanı uygulanabilir. Elde edilmek istenen şekil ve hacme göre enjekte edilecek alanlar dikkatlice işaretlendikten sonra, çok ince uçlu iğnelerle dolgu malzemesi dudaklara enjekte edilir. Enjeksiyonu takiben, rahatsızlığı hafifletmek ve şişliği kontrol etmek için bölgeye herhangi bir baskı uygulamadan soğuk kompres uygulatılabilir. İşlemden hemen sonra ruj veya diğer dudak ürünlerinden kaçınılması tavsiye edilmektedir. Dudak dolgusunda şekil hemen ortaya çıkar. Dudaklar doğal bir şekilde hareket ettirilebilir.

Hangi durumlarda dudak dolgusu tercih edilir?

Dolgun dudaklar, gençliğin ve sağlığın göstergesi olmasının yanı sıra estetik olarak da genel yüz şeklini ciddi oranda etkiler. Doğal dudak yapısı aşırı ince, asimetrik ya da yaşlanmaya bağlı olarak hacim ve şekil kaybına uğrayan dudaklara sahip olan kişiler tarafından tercih edilir. Bunun dışında; estetik görünümüne önem veren ve daha dolgun dudaklara sahip olmak isteyen kişiler de dudak dolgusundan faydalanabilir. Böylece daha estetik, enerjik ve genç bir görünüme sahip olabilirler.

Haberin Devamı

Kalıcılık süresi ne kadardır?

Kullanılan dolgu malzemesinin türüne göre 6 ay ile 1 yıl arasında etkisini sürdürebilir. Bu süre, kişinin hyalüronik asit malzemesini absorbe etme süresine göre de değişiklik gösterir. Dudaklar hacmini ve şeklini kaybetmeye başlayınca kişinin isteğine göre enjeksiyon işleminin tekrarlanması gerekir.

Dudak dolgusu için en uygun yaş aralığı nedir?

Dudak dolgusu için en uygun yaş aralığı kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Doğal dudak yapısı aşırı ince olan kişiler için reşit olduktan sonra başlanabilir. Ancak yaşlanmaya bağlı hacim ve şekil kaybı nedeniyle yaptırılıyorsa 40’lı yaşlardan itibaren başlanabilir. Dudak dolgusu, genel sağlığı yerinde olan her yaş grubu için uygulanabilir.

Haberin Devamı

Herhangi bir reaksiyon riski ve yan etkisi var mıdır?

Hyaluronik asit dolgularının yan etkileri geçicidir ve kişinin cilt yapısındaki hassasiyete göre sadece birkaç gün sürebilir. İlk gün enjeksiyon bölgelerinde; kızarıklık, hassasiyet, hafif kanama, nadiren şişme ve morarma görülebilir. Ertesi gün hafif bir makyajla kapatılabilir. Hyaluronik asit dolgu maddeleri vücutta bulunanlara benzer maddelerden yapıldığı için alerjik reaksiyona neden olma olasılığı düşüktür.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı

Op.Dr.İlsun Aka

https://ilsunaka.com.tr/

https://www.instagram.com/drilsunaka/?hl=tr

https://tr-tr.facebook.com/drilsunaka/