KOLTUKALTI TERLEMEDE BOTOKS

KOLTUKALTI TERLEMEDE BOTOKS

Koltukaltı botoks uygulaması aşırı terleme tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Botoks uygulaması aşırı terlemesi olan bölgelere yapılır. Koltukaltı, avuç içi, ayak tabanı, saçlı deri bu uygulamanın sıkça yapılan bölgelerdendir. Botoks uygulaması ile aşırı çalışan ter bezlerinin çalışması azaltılır. Fazla terleme kişinin sosyal hayatını negatif yönde etkiler. Bu yüzden Botoks uygulaması sonrası memnuniyet çok fazladır.

Koltukaltı botoks uygulaması klinik ortamında yapılır. 15- 20 dk’ lık bir işlemdir. Etkisi 10 gün sonra başlar. Botoksun etkisi ortalama 6-12 ay sürer. Ve en çok merak edilen soru; terleme azaltılırsa vücuda bir zararı olmaz mı? Botoks ile terleme bölgesel azaltılmaktadır, yok edilmemektedir ve vücudun diğer bölgelerindeki terleme devam etmektedir.

Haberin Devamı

Terleme insan vücudunda normal bir süreç iken aşırı terleme çok büyük problemleri beraberinde getirir. Ter bezlerinin aşırı çalışmasına bağlı kişinin günlük yaşamında bazı aksamalar olmaktadır. Kıyafet seçimleri, sosyal hayatı engellemesi açısından birçok engel çıkarmaktadır. Aşırı terleme toplumun % 1 inde görülen bir problemdir. Özellikle avuç içi, ayak tabanı, koltuk altı ve daha az olarak da yüz, kasıkta, saçlı deride, kuyruk sokumunda aşırı terleme görülebilir.

Fazla terlemenin en önemli sebepleri arasında stres, diyabet, değişik uyaran ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinde görülen hastalıklar, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, hormonlar yer alır.

Kişiler özellikle aşırı koltukaltı terlemesinden şikayetçi olurlar. Fazla terlemenin giysilerde iz yapması, ıslanmış görüntüye sebep olması, kötü koku duyulması hem kişinin kendini hem de çevresindeki insanları rahatsız edebilir. Bu tür kişilerde koltukaltına yapılan Botoks terlemeyi oldukça azaltır. Bazı insanlarda avuç içleri ve ayak tabanlarında aşırı terleme izlenebilir. Bu problemin psikolojik ve sosyal ve bir sorun olduğu durumlarda Botox tedavisi uygulanabilir.

Botoksun fayda etmediği durumlarda klipsleme, lazer ile terbezlerini yakma gibi ameliyatlar denenebilir. Çünkü nadir de olsa botoksun faydası olmadığı kişilerle karşılaşabiliyoruz.

Haberin Devamı

www.eseraydogdu.com.tr

instagram: @OPDRESERAYDOGDU

facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu