Meditasyon sözcüğünü kullandığımda aklınıza mabedin önünde bağdaş kurmuş bir halde oturan sakallı bir yoginin veya benzer pozisyonda başka bir insanın görüntüsü gelebilir. O birey sizin için "sessiz olmanın" Zihni boşaltmanın tüm dikkatini tek bir düşünce vermenin ya da meditasyonun başka herhangi bir varyasyonun aktif olarak katılmanın yolu olarak anladığınız şeyin temsili olabilir.
Pek çok meditatif teknik vardır. Ama ben meditasyonun en arzu edilen faydalarını üretmeninize, kendiniz olmaktan ve düşüncelerinizden, inançlarınızdan eylemlerinizden ve duygularınızdan uzaklaşıp bu şeyleri gözlemlemeye başlamanız için bilinçaltı zihnin işletim sistemine erişimi kazanmanıza yardımcı olmaktır. Bir kez oraya ulaştınız mı beyninizi ve bedeninizi yeni bir zihin programlamaya hazır hale getirebilirsiniz.
Sanskritçede meditasyon yapmak "benliği işlemek" anlamına gelir.
Eski siz olmaktan vazgeçmeye karar verin.
Örneğin mutlu olmak istiyorsanız bir adım mutsuz olmaktan vazgeçmektir. -sizi mutsuz eden düşünceleri düşünmeyi acı, ıstırap, keder ve kırgınlık duygularını hissetmeyi bırakırsınız. Zengin olmak istiyorsanız büyük olasılıkla sizi yoksul yapan şeyleri yapmayı bırakmaya karar vermelisiniz. Sağlıklı olmak istiyorsanız sağlıksız bir yaşam biçimi sürmeyi bırakmanız gerekir.
Bu yüzden gözlerinizi kapatıp sessizleşerek bedeninizi dinginlik evresine geçirerek dış dünyamızdaki uyarıcıları kapatırsanız nasıl düşündüğünüzün ve hissettiğinizi farkına varabilirsiniz. Ve dikkatinizi bilinçaltı zihin ve beden evrelerinize vermeye başlayıp otomatik bilinçaltı programlarına aşina olur ve onların bilinç seviyesine ulaşmalarını sağlarsanız meditasyon yapıyor olur musunuz? Yanıt evettir.
Diğer bir deyişle bilinçli olarak eski benliğinizi gözlemlersiniz artık o olmaktan çıkarsınız. Farkındalıksız olmaktan farkındalıklı olmaya geçiş yaptığınızda subjektif zihninizi somutlaştırırsınız. Bilinçli katılımınız sizi o bilinçaltı programlardan ayırmaya başlar ve size onları kontrol etme gücü verir.
Artık birlikte ateşlemeyen sinir hücreleri birlikte ağ örmezler. eski benliğin nörolojik donanımını budadıkça aynı genlere benzer şekillerde sinyallerde göndermezsiniz.
Kendinize sorun: Geçmiş tecrübelerden, geçmiş kimliğimi pekiştiren ve beni duygusal anlamda mevcut koşullarıma bağlayan hangi enerjilere tutunuyorum? Aynı enerji yeni ve farklı bir sonuç yaratmak için kullanıp onu yüksek bir evreye dönüştürebilir miyim.
Negatif duygulardan vazgeçmenin gücü. Ve bu sorunlar (Aslında tecrübeler) güçlü enerji yüklü duygular üretir. Onlardan feragat ettiğimizde inanılmaz bir enerji salınımı yaşarız ve gerçeklik sihirli bir şekilde kendini yeniden şekillendirir.
Kendinize şu soruyu sorabilirsiniz? Benliğimin olmak istediğim daha üstün ifadesi nedir?
Ön lobunuzu devreye sokar ve benliğin bu nitelikleri üzerine düşünürseniz beyninizin eski benliğinizden farklı çalışmasını sağlamaya başlayacaksınız. Ön lobunuz (CEO) bu yeni soruya odaklanırken beynin geri kalanına şöyle bir göz gezdirir ve depolanmış tüm bilgi ve tecrübelerinizi yeni bir düşünce modeline dönüştürür.
Bu düşünce süreci yeni nörolojik ağların oluşmasına yol açar.
Siz yukarıdaki temel soruyu düşünürken nöronlarınız yeni dizilimler, kalıplar ve kombinasyonlar ateşlemeye ve örmeye başlar, Çünkü siz farklı düşünüyorsunuzdur. Ne zaman beyninizin farklı çalışmasını sağlarsanız zihninizi değiştirirsiniz.
Bu kuantum yasasıdır.
Gelin, bir özet yapalım. Bizim meditasyon modelimize göre tek yapmanız gereken kendinize artık kim "olmak" istemediğinizi hatırlatmaktır. Sonunda bu size öyle tanıdık gelmeye başlar ki eski benliğinizi değiştirmek istediğiniz eski size ait düşünceleri davranışları ve duyguları tanırsınız ve eski zihnin bağlantılarını keser aynı genlere aynı şekillerde sinyal göndermeyi bırakırsınız. Sonra tekrar tekrar kim olmak istediğinizi düşünürsünüz. Sonuç olarak yeni zihnini seviyeleri ateşler ve örersiniz sonra da onlar size tanıdık ve doğal gelmeye başlayana dek bedeni genetik olarak koşullandırırsınız.
Kaynak: Joe Dispenza/Kendiniz olma alışkanlığını kırmak
Nur Demir
Sevgiler tüüm kalbimden:)
İnstagramda: Nrlblog
Facebookta: NRL