Günümüzde hassas cilt yapısı neden artıış gösteriyor?
Günümüzde artış gösteren ve dikkate alınması gereken bir cilt yapısıdır.
Öncelikle güneş ve güneş ışınlarına maruz kalarak, koruyucu kullanmadan uzun saatler güneşte kalmak. Hava kirliliği toz, eksoz dumanı, kapalı ortamda gün boyu mesai vermek, bilgisayar karşısında çalışmak, kapalı ortamda suni hava solumak klimalar. Hormonlu ve katkı madde içerikli gıdalarla beslenmek, yanlış bakım uygulamaları asit içerikli kimyasallar uygulaması. Örneğin, yağlı akneli cilt yapısına yoğun olarak kurutma amaçlı uygulamaların sonucunda cildin doğal fonksiyonları ve dengesinin bozulması. Derinin kalınlaşıp sertleşmesine sebep verir. Sonuç olarak cildin geçirgenliğinin azalmasıyla hassas cilt yapısına dönüşmesi halidir. Genetik faktörlerde hassas cilt yapısı nedenidir.
Hassas cilt yapısı
Hassas cilt çok çabuk reaksiyon, tepki gösteren, irite olan kızaran cilt yapısıdır. Tepki gösterdiği etkenler, ısı değişimine yani çok soğuk ve çok sıcağa karşı tepki gösterir kızarır. Her kozmetik ürünlerini kullanamazlar; çünkü, ciltte tahriş ve kızarıklara neden olur. Baharatlı, acı, ekşi ve asitli içecek gibi gılarda yine ciltte kızarma, yanma hissi yaratır. Aşırı stres hemen yüz cildine yansır ve yine kızarma görünür. Bütün bu olumsuz etkenlere karşı, cildi korumaya alarak olumsuzlukları aza indirgemek, seçilecek ideal bakımla cildin koruyucu bariyerini kuvvetlendirmek önemlidir.
İdeal bakımla hassas cildin koruyucu bariyerini nasıl kuvvetlendirebiliriz
Hassas cilde ideal bakım, cildin doğal fonksiyonlarını koruyarak yenilemektir. Seçilen bakım preparatları hassas cilde uyum sağlayan etken madde içerikli olmalı ve reaksiyon gösteren içeriklere dikkat edilmelidir.
Hassas cilde uyum sağlayan, tedavi eden
doğal fonksiyonlarını koruyarak kuvvetlendiren etken maddeler
Allantoin: Buğday özü yağı, Atkestanesinde bulunur beyaz kristalimsi toz şeklinde duğal maddedir, sakinleştirici, hücre oluşumunu destekler, tahriş önleyici özelliği vardır.
Panhenol: Rejenere edici, nem tutma özelliğini geliştirir, kaşıntı azaltıcı ve tahriş giderici özelliği vardır.
Bisabolol: Papatya yağından kazanılır, kaşıntı, yanmaları giderir.
Glycerin: Nem yükseltici etkisi vardır
Arnika: Bitki çeşididir, tahriş giderici antiseptiktir
Calendula ve bağdem yağı: Badem yağı cilde yumuşaklık ve rahatlama sağlar.
Günlük bakımda kullanmanız gereken doğal etken madde içerikli biyolojik tedavi eden ürünler olmalıdır. Alkol, farfüm, asit içerikli bakım ürünlerinden ve bakım uygulamalarından uzak durulmalıdır. Çünkü cilt tepki verir daha çok hassaslaşır tahriş olur.
Günlük cilt temizliği ve bakımda
Kuru ve hassas cildi tahriş etmeyen yumuşak şekilde temizleme köpüğü ile temizleyin
Ardından Face Tonic ile cildi nemlendirerek rahatlatın
Gün içinde cildi dış etkenlere karşı koruyan '' Bisabolol '' içerikli etken maddeli silver krem ile nemlendirin.
Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile
Int. Dipl. Kozmetisyen
Nesrin Sürer