Sivilceler sadece ergenlerin sorunu değil. 30 ve 40'lı yaşlarda da sivilceler çıkar!
Ergenliğe girerken çıkan sivilceler artık 30'lu 40'lı yaşlarda da sorun olarak yaşanıyor. Genel olarak sivilce adıyla bildiğimiz akne sorunu, 12 ile 15 yaş arasında görülür ve 20'li yaşların başında geçer. Sivilcelerin günümüzde maalesef 30'lu 40'lı yaşlarda da devam ettiği, ergenlik döneminde akne sorunu yaşamayan kişilerde, yetişkinlikte akne sorunu yaşadığı görülmektedir, bu da özellikle kadınların güzelliğini gölgelemektedir. Yetişkinlerde devam eden sivilceler önemlidir çünkü bu dönemde kolajen kaybından dolayı derinin kendini yenileme özelliği azalır. Ayrıca yanlış sıkım, tırnakla yolma gibi alışkanlıklar ciltte leke ve izler bırakır.
İş stresi, düzensiz beslenme, hava kirliliği, kapalı ortamda çalışma koşulları gibi olumsuzluklar bünyemizi, dolayısıyla cildimizin dengesini bozuyor. Ayrıca kadınlar günlük yaşamlarında ciltlerinin görüntüsünü kurtarmak adına çok ağır makyaj yapıyorlar ve cildin nefes almasını engelliyorlar. Cilt nefes almayınca, daha fazla yağ üretmesine sebebiyet vererek sivilceler çoğalıyor.
Sivilce sorunu ile yaşamak zorunda değilsiniz!
Kadınlar ciltlerinde ki sivilce sorunu ile yaşamak zorunda değiller.
İlerleyen yaşlarda oluşan sivilcelerde hormonel dengesizlik olabilir. Bu sivilceler genelde yüzün alt yapısında, çene üstü, çene altı ve boyun bölgesinde görülen ağrılı sivilcelerdir. Yağ bezi iltihaplanması olarak adlandırılırlar. Akne oluşumu, ciltte gözeneklerin tıkanması sebebiyle toz ve kirden siyah noktalara dönüşür. Bakteriler kanalların içine sızarak, tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar. Bu nedenle hormonlara bağlı olan sivilceler ve kıllanma gibi görülebilecek benzeri sorunlarda, endokrinoloji ve jinekolog uzmanlarına müracaat edilmeli, bu sorunlar uygun tedaviyle kontrol altına alınmalıdır.
Akneye yönelik uygulanacak yoğun bakımlar
Dış görüntüyü bozan aknelerin düzelmesinde uygulanacak yoğun bakımla hızlı bir çözüm sağlanabilir. Aknelere yönelik vitamin A, hyaluronic acit içerikli etken maddeler ve biyolojik ısınan, soğuyan mask ile uygulanan yoğun bakımlarla son derece başarılı sonuçlar alınır. Cildin yağ üretimini azaltarak, yağ ve nem dengesini düzenleyerek cilt tazelik ve gençlik kazanır.
Nelere dikkat etmelisiniz!
Cildi uygun ürünlerle günde iki kez temizleyin. Özelikle vitamin A ve hyaluronic acit içerikler kullanın. Vitamin A cilt dostudur ve cilt fonksiyonlarını düzenleyici, yenileyici özelliği vardır.
Beslenmede akneleri artıran gıdalardan uzak durmalı, örneğin rafine şeker, rafine tuz, inek sütü, yağda kızartmalar, unlu gıdalar, baharatlar olmak üzere. Sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz.
Organizmayı temizlemek için aç karnına bir bardak su, ayrıca bitki çayları ada çayı, yeşil çay tüketin.
Makyaj yaparken fondöten kullanıyorsanız, yağsız ve su bazlı olmalıdır. Pudradan uzak durmalı ve tabi ki akşam cilt temizliğini uygun temizleme köpüğü ve tonik le nazikçe temizleyin günün toz, kir, makyaj kalıntılarını arındırın.
Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,
Int. Dipl. Kozmetisyen
Nesrin Sürer