Selamlaaaarrrrr, selamlarrrrr :)
Karnıyarık ne komik kelime yaaa. :) Ama aslında yemeğin yapılışına bakınca da mantıklı geliyor. Sonuçta karnı yarılıyor yani haha :)
Ben böyle malzemesi bol ve en önemlisi kurumamış, sulu sulu kalmış seviyorum ki ekmeği bana bana yiyeyim. Zaten ata sporumuz ekmek banmak biliyorsunuz. :)
Malzemeler;
- 1 kg patlıcan
- 250 gr kıyma
- 3 domates
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydonoz
- Süsleme için biber
Patlıcanları güzelce yıkayıp karnını yarıyoruz. :) Kızdırılmış yağda kızartıp tepsiye diziyoruz.
İç harç hazırlanışı;
Soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz. Onu da kavurduktan sonra domatesleri ekleyip bir çimdik (çimdik ne demekse :) tuz ekliyoruz. Ocağı kapatmaya yakında maydonozu ekliyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz patlıcanların içine hazırladığımız harcı koyuyoruz. Biberleri de üstüne sıraladıktan sonra tepsiye 1 bardak su ekleyip fırına veriyoruz. Aslında fırın yoksa ocakta da yapabilirsiniz. Tercih sizin.
Sonrası afiyet bal şeker.. :)
Instagramdan takip için; Blogizistan