Enfesto Karnıyarık

Selamlaaaarrrrr, selamlarrrrr :)

Karnıyarık ne komik kelime yaaa. :) Ama aslında yemeğin yapılışına bakınca da mantıklı geliyor. Sonuçta karnı yarılıyor yani haha :)

Ben böyle malzemesi bol ve en önemlisi kurumamış, sulu sulu kalmış seviyorum ki ekmeği bana bana yiyeyim. Zaten ata sporumuz ekmek banmak biliyorsunuz. :)

Malzemeler;

  • 1 kg patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 3 domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • Süsleme için biber

Patlıcanları güzelce yıkayıp karnını yarıyoruz. :) Kızdırılmış yağda kızartıp tepsiye diziyoruz.

İç harç hazırlanışı;

Soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz. Onu da kavurduktan sonra domatesleri ekleyip bir çimdik (çimdik ne demekse :) tuz ekliyoruz. Ocağı kapatmaya yakında maydonozu ekliyoruz.

Haberin Devamı

Tepsiye dizdiğimiz patlıcanların içine hazırladığımız harcı koyuyoruz. Biberleri de üstüne sıraladıktan sonra tepsiye 1 bardak su ekleyip fırına veriyoruz. Aslında fırın yoksa ocakta da yapabilirsiniz. Tercih sizin.

Sonrası afiyet bal şeker.. :)

Instagramdan takip için; Blogizistan