Mat beyaz şişesiyle hemen göze çarpan Malibu aslında Karaip kökenli bir likör
      Bir kadeh bir şey içmek istediğinizde o zor soru sizi bekliyordur. Tepenize dikilen garsonun ilk sorusu “Ne içersiniz" olacaktır. İçki konusunda belirli tercihleri olan biriyseniz fazla duraksamadan cevabınızı verirsiniz. Genelde sabit bir iki içeceğiniz vardır ve onlardan birini söylersiniz. Ama arada bir içenlerden olup da, bardaki rengarenk şişelerin arasında, markaları tarayıp ne olduğunu anlamaya çalışanlardansanız, iki seçeneğiniz var. Birincisi hafif veya sert türünden bir tercih yapıp gerisini garsona bırakmak, ya da “bu nedir", “şu nedir" gibi onlarca sorudan sonra artık iyice bunalmış olan garsona “iyi bari, bana mavi olanından verin" gibi bir cümleyle bir tür “öldüren diyalog" macerası yaşamak. En iyisi hafifinden başlamak diyelim o zaman; mesela likörle.
      Likörler en zengin içki türlerinin başında geliyor. Meyveler, otlar ve çiçek özlerinden yapılan bu tatlı alkollü içecek, onlarca marka ve çeşide sahip. En bilindik markalardan biri de Malibu.
Ä°maja dikkat!
      Her şeyden önce mat beyaz şişesi hafızalara iyice yerleşmiş bir imaj Malibu için. Şişenin üzerindeki güneş ve bir çift palmiye de sıcak denizlerin, tropik iklimlerin o gevşetici hissini hemen taşıyor insana. Ana maddesi hindistancevizi sütü likörü ve beyaz rom. Alkol oranı
yüzde 21. Tadı
son derece yumuşak ve bu nedenle de içimi kolay. Çok keskin bir aroması var. Şişesine aldanıp süt gibi bir içkiyle karşılaşacağınızı sanmayın sakın. Çünkü saydam bir renge sahip. Ama servis sırasında en bilinen biçimi süt ile olduğundan böyle de bir imajı var. Malibu tam bir kokteyl içkisi. En çok da portakal suyunu uygun görüyor barmenler. Geniş ağızlı martini tarzı bardaklarda sunulmasının belirli bir nedeni var mı bilinmez ama, “içki adabı" bunu diyor.
Özel bir tarif
      4 cl. Malibu, 2 cl. cin, 1 cl. hindistancevizi şurubu, 8 cl. ananas suyunu bir shakerda karıştırın. Üzerine uygun bulduğunuz miktarda süt ilave edin. Rendelenmiş hindistancevizi ve toz çikolata ile süsleyerek servis yapın. Bu tarifin adı Ivory. The Marmara oteli barmenlerinden Gökhan Güzel’in özel olarak yaptığı bir karışım.
GÜNÜN YEMEĞİ
      3 kişilik / Hazırlama süresi: 20 dk.
     Â
Domatesli Yumurta      Malzemeler
      6 yumurta, 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1/2 kg domates
      1 küçük kuru soğan, 1
yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
     Â
Hazırlanışı      Fırına ve ateşe dayanıklı bir kapta ufak doğranmış soğanları zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ilave ederek, suyunu çekinceye kadar pişirin.
      Fesleğeni ilave ederek karışımı ocaktan alın. Yumurtaları sosun içine kırın. Yumurta sarılarına zarar vermeden yumurta aklarını pişirin. Tuz ve karabiberini ekin. Yumurtaların üzerine ufak tereyağı parçaları koyun. 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.