SağlıkKuruyemişin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? En Sağlıklı Kuruyemiş Hangisidir?

Kuruyemişin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? En Sağlıklı Kuruyemiş Hangisidir?

10.12.2020 - 12:40 | Son Güncellenme:

Kuruyemişler severek tükettiğimiz besinlerdir. Çok tüketimi olduğunda da zararlı olan kuruyemişler fazla tüketildiğinde zaman zaman zararları da bulunmaktadır. Genel olarak kuruyemişleri faydalı olduğu toplum tarafından da bilinmektedir. Bu sebeple kuruyemişlerin faydaları ve zararları birçok kişi tarafından bilinen kuruyemişlerin fayda ve zararları da bulunmaktadır. Bu durum birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Kuruyemişin fayda ve zararları ile ilgili detayları derledik.

Kuruyemişin Faydaları Ve Zararları Nelerdir En Sağlıklı Kuruyemiş Hangisidir

Kuruyemişler en çok tüketilen ve sevilen yiyeceklerdir. Ayrıca yemeklerde çayın yanında pasta, börek gibi hamur işlerinde de kuruyemişlerden faydalanılır. Günlük tüketimi de çok fazla kullandığımız kuruyemişler faydalı olduğu kadar zaman zamanda zararları bulunmaktadır. Bu sebeple kuruyemişlerle ilgili merak edilen birçok detay bulunmaktadır. Kişiler kuruyemişlerle ilgili detayları öğrenmek isteyen kişiler de arama motorlarında kuruyemişlerin detaylarını araştırmaya başlar.

Haberin Devamı

Kuruyemişlerin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Kuruyemişler; vitamin, protein ve mineral açısından oldukça zengin olan besinlerdir. Küçük boyutlarda olmasına rağmen tam bir enerji deposu olan kuruyemişler fazla tüketildiğinde zararlı olabilmektedir.

Genel anlamda kuruyemişlerin faydalarından bahsedilirken kuruyemişin fazla tüketilmesi zararlara sebep olabilir. Bu sebeple tüketim miktarı oldukça önemlidir. Kuruyemiş kişilerin ihtiyacına göre değişmektedir. Kuruyemişler genel olarak vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein takviyesi sağlamakta etkilidir. Kararını tüketildiğinde vücut için oldukça yararlıdır. Bu sebeple kuruyemiş tüketimi günlük hayatta en çok tavsiye edilen besinlerdendir.

Haberin Devamı

En Faydalı Kuruyemiş Hangisidir?

Her kuruyemiş farklı hastalıklara faydalı olabilmektedir. Fındık, ceviz, badem, kaju Antep fıstığı gibi kuruyemişler en faydalı kuruyemişler arasında sayılabilmektedir.

Fındık

Dünya fındık üretiminde Türkiye 1. Sırada yer almaktadır. Ülkemizde en çok üretilen kuruyemiş olarak karşımıza çıkan fındık zengin vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır.

 Fındığın faydaları;

 - Fındık hafızayı güçlendirir

 - Diyet yapanlara tok tutucu özelliği sayesinde ara öğünlerde tavsiye edilir.

 - Kansere karşı koruyucudur

 - Vücudu hastalıklara karşı korur.

Ceviz

Ceviz; beyne benzetilen ve bu sebeple beyne en yararlı kuruyemişlerden bir tanesidir. Cevizin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Cevizin en çok bilinen faydaları şunlardır;

 - Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

 - Yüksek tansiyon düşüren düşürür.

 - Kalp hastalıklarına iyi gelir.

 - Beyin gelişimini destekler ve beynin korunmasını sağlar.

 - Hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

Badem

Badem özellikle vücut direncinin artmasına yardımcı olan kuruyemişlerden biridir. Bademin faydaları;

 - Kolesterolün düşmesini sağlar

 - Kanser hastalıklarına karşı koruyucudur

 - Kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucudur

 - Diyet listelerinde oldukça fazla önerilen kuruyemişlerdendir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar