28.07.2021 - 00:56 | Son Güncellenme:
Özellikle Ege Bölgesinde sıklıkla tüketilen ve önemli besin kaynağı olan kuru börülce pazar tezgahlarında yerini almaktadır. Oldukça faydalı bir besin olan kuru börülcenin haftada iki kere tüketilmesi gerektiği bilinmektedir.
Kuru Börülcenin Faydaları Nelerdir?
Pek çok besin kaynağı gibi kuru börülcenin de insan sağlığına pek çok yönden faydası bulunmaktadır. Kuru börülcenin faydaları şunlardır:
- Sindirim sistemine çok iyi gelmektedir.
- Kilo vermek isteyen kişilerin mutlaka tüketmesi gereken bir besindir.
- Diyabet rahatsızlıkları mücadelesinde çok önemli bir besindir.
- Sağlıklı bir cildin oluşmasına yardımcı olur.
- Kan dolaşımını düzenler.
- Kolesterolü düşürür.
- Demir eksikliği olan kişilerin tüketmesi gereken bir besin kaynağıdır.
Kuru Börülce Nerelerde Kullanılır?
Börülce günlük yaşamda çok sık kullanılan bir besin olmaktadır. Ege mutfağında sıklıkla kullanılan börülcenin farklı pişirme yolları bulunmaktadır. Yaz aylarında genellikle zeytinyağlı taze börülceler pişirilir iken kuru börülceler kış aylarında tercih edilmektedir. Kış aylarında özellikle salatalarda kuru börülceler kullanılır.
Pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen börülceler hem yazın hem de kışın mutfağın vazgeçilmez besinlerinden olmaktadır. Kuru börülceler bakliyat olarak kış mevsiminde hem salatalarda hem de yemek olarak tercih edilmektedir.