31.03.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:
Koroner yoğun bakım kısaca aynı zamanda (KYBB) şeklinde ifade edilmektedir. Hastanede acil durumlar için bulunan ve kalp soruna karşı kullanılan önemli bir bölümdür. Pek çok kişi ise bu bölüm hakkında bilgi almaya çalışmaktadır.
Koroner Yoğun Bakım Nedir?
Genelde aniden ortaya çıkan ve eğer herhangi bir müdahale gerçekleşmezse hastanın yaşamını kaybedeceği, kritik kalp hastalıklarının incelendiği bölüme koroner yoğun bakım denmektedir. Bu bölümde kalp hastalarının durumu uzman doktor kontrolü altında yakından incelenir. Daha doğrusu yapılan takip ile beraber hastanın sağlık seyrinin takibi gerçekleşmektedir.
Koroner Yoğun Bakım Ünitesi Hangi Hastalıklara Bakar?
Kalp ve damar hastalıkları için önemli bir bölüm olarak koroner yoğun bakım ünitesi öne çıkıyor. Acil müdahale gerektiren hastalar için farklı hastalıklar konusunda oldukça önemli bir potansiyel teşkil ediyor.
- Kalp krizi
- Kalp blokları
- Hayatı tehdit edici kalp ritim bozuklukları
- Ciddi kalp kapak hastalıkları
Bu ve benzeri rahatsızlıklar için acil müdahale adına koroner yoğun bakım ünitesi sürekli olarak aktiftir. Yani uzman doktorlar ve hemşireler ile sağlık uzmanları eşliğinde 7/24 destek sağlar. Hastaların tedavi ve takibi için düzenli olarak kontrol gerçekleştirilir. O yüzden bütün farklı hastaneler için özellikle acil bölümünden giriş yapan pek çok kişi adına sağlık konusunda çok önemli bir bölümdür.
Koroner Yoğun Bakım Ünitesine Zaman Kullanılır?
En çok merak edilen konular içerisinde koroner yoğun bakım ünitesinin ne zaman kullanılacak olmasıdır. Kalp ve damar hastalıkları konusunda acil bir durum söz konusu olduğu vakit, koroner yoğun bakım ünitesi devreye girer. Hastanın sağlığı ve yaşamı tehdit eden unsurlar konusunda, hayat kurtarıcı bir bölüm olarak öne çıkar. 7/24 devamlı olarak açık olan koroner yoğun bakım ünitesi, kalp üzerinden acil yaşanan tüm durumlar için her daim destek verir.