SağlıkKalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

10.09.2021 - 16:56 | Son Güncellenme:

Kalça ağrısı, çok çeşitli problemlerin sebep olabileceği yaygın olan bir şikâyettir. Çoğu zaman özellikle de egzersiz yapma esnasında aşırı bir zorlamadan kaynaklanan ağrınız olabilir. Bu durumda ağrıya genelde tendonlar gibi gerilmiş ya da iltihaplı olan yumuşak dokular sebep olur ve birkaç gün içerisinde kaybolur. Uzun süreli olan kalça ağrıları, çeşitli durumlardan ortaya çıkabilir. Kalça ağrısı konusunda hangi doktora gidileceğini sizler için derledik.

Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir

 

 Kalçada ağrı, bir hayli yaygın biçimde görülmekte olan bir sağlık sorunudur. Özellikle de ileri yaşlardaki kişilerde sık sık karşılaşılan bu problemdir. Genelde bir kemik veya eklem hastalığı ya da travmasına bağlı şekilde ortaya çıkar. Kalça eklemi vücut üzerinde en sık kullanılmakta olan eklem olmasından dolayı ağrı olması durumunda günlük hayatı olumsuz yönde etkiler.

Haberin Devamı

 Kalçada Ağrı olmasının Sebepleri Nelerdir?

 Kalçada ağrı oluşmasının çok sayıda sebebi bulunur. Bu sebeplerin başında spor yapmak gelir. Spor sonrasında kalça ağrıları oldukça sık bir şekilde ortaya çıkar. Spor dışında kalan pek çok sebebi mevcuttur. Kalçada ortaya çıkan ağrıların genel olarak yaygın bir şekilde meydana gelen nedenleri şu biçimde sıralanabilir:

 

Düşme ya da kalçanın yara alması

 

Artrit

 

Kalçada kırık veya çıkıkların oluşması

 

Eklem iltihabı ya da bursit

 

Burkulmalar

 

Kalça eklemi kıkırdağında görülen yırtılma

 

Kasık fıtığı

 

Tendon iltihabı

 

Kemiklere yayılım göstermiş olan ileri metastatik kanser vakalarının görülmesi

 

Siyatik

 

Osteoporoz ya da kemik erimesi

 

Kalça Ağrısı İçin Hangi Bölüme ve Ne Doktoruna Gidilmesi Gerekir?

Haberin Devamı

 Kalça ağrısı genel olarak iki haftadan çok daha uzun sürüyor ise bu durumda uzman doktora gidilmesinde yarar vardır. Bunun için de hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji ile birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon adı verilen polikliniklerine hastaların müracaat etmeleri gerekir.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar