Herkese merhaba! Bugün, sizlere çok sağlıklı bir tarifim var. Birlikte, taze otlu yeşil salata yapacağız.
Taze otlu yeşil salata; bolca yeşillik ile hazırlanan, çok aromatik ve çok lezzetli bir salata. Hafif geçirmek istediğiniz bir öğle yemeğinde, dilerseniz üzerine ızgara biftek ya da tavuk ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.
Biberiye, tarhun, nane, kekik ve reyhan gibi aromatik lezzetleri aynı kasede buluşturan; nefis bir limon, zeytinyağı, tuz ve karabiber sosu ile lezzetlendiren taze otlu yeşil salatayı, mangal sofraları ya da kızarmış tavuk kanadı gibi lezzetlerin yanında da servis edebilirsiniz.
Hazırsanız, ilk olarak ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım…
Malzemeler
1 adet Yağlı marul
2 dal Maydanozun Yaprakları
2 dal Tarhun Otu Yaprakları
2 dal Biberiye Yaprakları
2 dal Kekik Yaprakları
2 dal Nanenin Yaprakları
2 dal Reyhan Yaprakları
1/2 Limon Suyu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Püf Noktaları
Limon sıkarken süzgeç kullanırsanız, limonun çekirdeklerini ayıklamak zorunda kalmazsınız.
Nasıl Yapılır?
Yıkadığınız marulları ve taze otları salata kasesine koyun.
Limon suyunu bir karıştırma kabına koyun.
Zeytinyağını yavaş yavaş sosunuz kıvam alana kadar ekleyin.
Sosunuzu salatanızın üzerine dökün. Afiyet olsun!