Herkese merhaba! Bugün, sizlere nefis bir tavuk tarifim var. Birlikte; bol sebzeli, biraz meyveli ve çok lezzetli bir fırında tavuk yemeği yapacağız.
Önce, fırın tepsisinde, sebzeler ile bir yatak hazırlayacağız. Üzerine tavuğu oturtacağız. Daha sonra tavuğu vişne, yeşil elma, limon, tereyağı ve bal ile hazırladığımız bir karışıma bulayacağız. Fırından çıktığında, üzeri kızarmış nefis bir görüntü ile karşılaşacağız.
Bu bol sebzeli ve meyveli fırında tavuk tarifini; hafta içi bir akşam ailenize ya da evinize gelen misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Hazırsanız, ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım…
Malzemeler
1 adet bütün tavuk,
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı,
2 bardak vişne,
1 adet yeşil elma ( küp doğranmış ),
1 adet lime,
1 adet karanfil,
1 çay kaşığı zencefil,
1 yemek kaşığı bal,
2 adet kırmızı soğan,
5 adet baby kabak,
5 adet baby havuç,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 dal biberiye,
Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
Havuç be kabakları şeritler halinde ortadan ikiye kesin.
Soğanları ince halkalar halinde doğrayın.
Sebzeleri, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın ve üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Sebzelerin üzerinden biraz zeytinyağı gezdirin ve biberiyeyi de ekleyin.
Tavuğu sebzelerin üzerine oturtun.
Bir kasede vişne, küp doğranmış yeşil elma, eritilmiş tereyağı, bal ve misket kabuğu rendesini güzelce karıştırın.
Karışımı hem tavuğun üzerine yedirin hem de biraz içine yerleştirin. İçine misket limonlarını da yerleştirin.
Üzerini folyo ile kapatın ve önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.
Afiyet olsun…