Herkese merhaba! Bugün, sizlere Uzak Doğu mutfağının sevilen lezzetlerinden birinin tarifini vereceğim. Birlikte, ramen yapacağız.
Rameni, erişteli bir çorba olarak düşünebilirsiniz. Bu, gerçekten lezzetli ve yapması düşündüğünüzden daha kolay bir yemektir.
Ramen, genellikle bir restoran yemeği olarak düşünülse de, kesinlikle evinizde de hazırlayabileceğiniz bir lezzettir.
Kış aylarında sıcak, yaz aylarında soğuk olarak tercih edebileceğiniz bu tarif ile, evde coşkulu bir lezzet patlamasını nasıl yapacağınızı keşfedebilirsiniz. Et suyu, noodle, baharatlar ve acı bir sosun muhteşem bir uyum yakaladığı Rameni, misafir sofralarınızda da tercih edebilirsiniz.
Uzak Doğu restoranlarında oldukça popüler olan bu lezzeti evde nasıl hazırlayacağınızı merak ediyorsanız, malzemelere bakarak başlayalım…
Malzemeler
1 yemek kaşığı susam yağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı rende Zencefil
5 dal taze soğan
Tabasco
3 bardak tavuk suyu
2 bardak et suyu
3-4 damla Balık Sos
3 yemek kaşığı Soya Sos
2 adet Yumurta
Noodle
Tuz, karabiber
Püf Noktaları
Bu tarifte, et suyu ve tavuk suyunu birlikte kullanırsanız, yemeğin tadı daha lezzetli olacaktır.
Nasıl Yapılır?
Yeşil soğan, zencefil ve sarımsağı susam yağında kavurun.
Et ve tavuk suyunu, tabascoyu, balık sos ve soya sosunu ekleyin. Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Yumurtaları hazırladığınız suyun içine kırarak 4 dakika pişirin ve kenara alın.
Noodleları da aynı suda pişirin.
Bir kaseye, noodle, su ve yumurta koyun. Taze soğanla servis edin. Afiyet olsun!