Herkese merhaba! Bugün, yine harika bir tarif ile karşınızdayım. Birlikte, arta kalan Ramazan pidelerini değerlendirerek lezzetli bir börek hazırlayacağız. Siz dilerseniz, pide yerine bayat ekmek kullanarak da yapabilirsiniz.
Bu, çok hızlıca hazırlayabileceğiniz bir börek ve gerçekten son derece lezzetli oluyor. İçinde iki çeşit peynir ve pastırma ile hazırlayacağımız Ramazan pidesinden böreği, beş çaylarında ya da mutfakta arta kalan pideleri değerlendirmek istediğinizde hazırlayabilirsiniz.
Kat kat, yumuşak ve bol malzemeli!
Bu tarifin bir diğer güzelliği de hamur açmakla uğraşmıyor olmanız. Çünkü, mutfakta iftardan kalan ve bayatlamaya yüz tutmuş pideleri kullanacağız. O yüzden oldukça da pratik bir tarif. Sadece 6 malzeme ile hazırlayabileceğiniz Ramazan pidesinden börek tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere bakarak başlayalım…
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler
1 adet Pide
3 adet Yumurta
1,5 bardak Süt
1 paket Kabartma Tozu
1,5 bardak Peynir (Kaşar & Dil Peyniri)
Pastırma
Nasıl Yapılır?
Pideleri küp küp doğrayın.
Sütü büyük bir kaba alın ve yumurtaları da ilave edin.
Zeytinyağını ve hamur kabartma tozunu da ekleyin ve bir el mikseri yardımıyla malzemeleri iyice çırpın.
Pidenin yarısını hazırladığınız karışım ile ıslatın ve bir borcamın ya da fırın kabının içerisine alın.
Pidelerin üzerine peynir karışımının yarısını ve pastırmayı da ekleyin.
Kalan pideleri de ıslatın ve pastırmaların üzerine alın.
Kalan sosu üzerinden gezdirin.
Son olarak, ekmeklerin üzerini peynirlerin kalan yarısı ile kaplayın.
10 dakika dinlenmeye bırakın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.