Herkese merhaba! Bugün, Calzone yapıyoruz. Calzone, “kapalı pizza” anlamına geliyor. İtalyanların oldukça meşhur bir yemeği, bizdeki kapalı pideye benziyor. Calzone, yorgun hissettiğiniz, evden çıkmak istemediğiniz, modunuzun düşük olduğu günlerde; evde kendi kendinize yapıp tadını çıkartabileceğiniz, bol karbonhidratlı ve bol hamurlu bir yiyecektir.
Malzemeler
Hamuru için;
• 3 su bardağı un,
• 1 su bardağı ılık su,
• 1 tatlı kaşığı Instant maya,
• 1 yemek kaşığı Zeytinyağı,
• Tuz,
Sosu için;
• 4 yemek kaşığı Su,
• 1 tatlı kaşığı domates salçası,
• Sarımsak tozu
İç malzemesi için;
• 400 gram manda mozarella peyniri (isteğe bağlı kaşar peyniri de kullanılabilir),
• Hindi füme,
• 1 adet domates (ince doğranmış),
• taze fesleğen,
• Kekik,
• Karabiber
Nasıl Yapılır?
Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve elinizle silindir şeklini verip, üç parçaya bölün.
• Hamurları elinizle daire şeklinde açın.
• Hazırladığınız domates sosundan sürüp hamurun her yerine yayın.
• Üzerine birkaç dilim mozarella peyniri, ince dilimlenmiş domates ve bir parça da hindi füme koyup, hamuru kapatın ve bir çatal yardımıyla kenarlarını tutturun.
• Pizzaları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp yağlayın.
• 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
• Servis tabağına alın ve yanında fesleğen yaprakları ile birlikte servis edin.
Afiyet olsun.