Herkese merhaba! Bugün, sizlere çok pratik ve çok lezzetli bir kebap tarifim var. Birlikte, islim kebabı yapacağız.

İslim kebabı, adı oldukça gösterişli ama yapması son derece pratik bir yemek. Şık sunumu ile de hem aileniz hem de akşam gelecek misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.

Kızarmış patlıcan ve köftelerin, lezzetli bir sos eşliğinde fırında piştiği bu yemek, kalabalık sofraları doyurmak için de ideal.

Şık bir sunum, gerçek bir lezzet ve doyurucu bir yemek tarifi arıyorsanız, mutfağa girip çok kısa bir süre içinde hazırlayabileceğiniz İslim kebabı tarifimi deneyebilirsiniz. Hazırsanız, ihtiyacınız olan malzemelere bakarak başlayalım…

Haberin Devamı

Malzemeler

250 gr kuzu kıyma,

1 yumurta,

1 adet soğan (rendelenmiş),

1 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış),

1 yemek kaşığı panko,

1 çay kaşığı kimyon,

Tuz ve karabiber

500 ml Ayçiçek yağı,

2 adet patlıcan,

3 adet sivri biber,

5 adet çeri domates,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

1 diş sarımsak,

1 çay kaşığı nane,

2 dal taze kekik,

Tuz,

½ su bardağı su

Nasıl Yapılır?

Büyük bir kasenin içerisine kıymayı alın.

Yumurta, soğan, maydanoz ve pankoyu ekleyin.

Kimyon, tuz ve karabiber serpin ve kıymayı güzelce yoğurun.

Hazırladığınız harçtan top şeklinde köfteler hazırlayın.

Ayçiçek yağını bir kızartma tenceresine alın.

Yağ kızınca ince dilimlenmiş patlıcanları tencerede altın rengini alana kadar kızartın.

Patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alın.

Aynı tencerede köfteleri kızartın.

Onları da havlu kağıt serili bir tabağa alın.

Biri yatay biri dikey olmak üzere, iki adet patlıcan dilimini üst üste koyun.

Ortasına köfteyi yerleştirin ve patlıcanları köftenin üzerinden kapatıp bir kürdan ile de sabitleyin.

Kürdanın ortasından orta büyüklükte doğranmış biber ve çeri domates geçirin ve bir fırın kabına alın.

Bir kapta salça, ezilmiş sarımsak, nane, kekik, tuz ve suyu karıştırın.

Karışımı fırın kabının içerisine bırakın.

Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişmeye bırakın.

Afiyet olsun.