Herkese merhaba! Bugün, sizlerle nefis bir tarif paylaşacağım. Birlikte, kuru erikli kuzu incik yapacağız.
Bu, Osmanlı mutfağından gelen bir lezzet. Piştiğinde, yumuşacık ve inanılmaz aromatik bir yemek oluyor. Yapması da son derece pratik.
Kuzu etini; kuru erik, soğan, sarımsak, elma, biberiye ve tarçın gibi aromatik lezzetler ile buluşturan bu tarifi, davet sofralarınız için de tercih edebilirsiniz. İştah açıcı görüntüsü, şık sunumu ve lezzeti ile deneyen herkesin beğeneceği erikli kuzu incik tarifinin
malzemelerine bakarak başlayalım…
Malzemeler
4 adet Kuzu incik
7 adet Arpacık soğan
12 adet Kuru Erik
1 dal Biberiye
1 Çubuk Tarçın
4 diş Sarımsak
1 dilim Elma
Nasıl Yapılır?
Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağı alıp altını açın.
Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin.
Yağ kızınca incikleri tencereye alın ve her iki tarafını beşer dakika mühürleyin.
İçerisine arpacık soğanları, sarımsakları, elmayı, biberiye yapraklarını, kuru erikleri, çubuk tarçını ve bir yemek kaşığı su ekleyin.
Altını kısın, kapağını kapatın ve ortalama bir buçuk saat pişmeye bırakın.
Aralarda açıp suyunu kontrol etmeyi unutmayın.
İncikleri tabağa alın.
Üzerini taze biberiye ve erik ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.