05.08.2015 - 09:34 | Son Güncellenme:
Yaşı 49 ancak 30 yaşında gibi görünüyor. Bitkibilimci Elizabeth Peyton-Jones 19-20 yaş genç görünmesinin sırlarını New York Post Gazetesine anlattı.
aydınlık bir cilde, parlayan gözlere ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlerin beslenmelerine kesinlikle özen göstermeleri gerektiğini savunan Elizabeth " Yiyecekler cok önemli ama insanlar bunu hep unutuyor" dedi.
Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde, Elizabeth “süper yiyecekler” diye bir şey olmadığını, piyasada 2000 çeşit faydalı sebzenin bulunduğunu ve bu çeşitlilikten yararlanılması gerektiğini belirtiyor.
Ayrıca, yemek yapmanın ünlü şeflerin sunduğu yemek programları yüzünden insanların gözünde çok büyüdüğünü söyleyen Elizabeth, yemek yapmaya karşı oldukça pratik bir yaklaşım benimsiyor.
SAĞLIK TAVSİYELERİ
- Bağımlılık yaratan yiyecekleri tüketmeyin. Şekerli, yağlı, kısaca paketlenmiş yiyecekleri hayatınızdan çıkarın çünkü vücut bunlara alışıyor ve hep daha fazlasını istiyor.
- Sert kabuklu yemişler sizin için çok faydalı, bunlar süt ürünleri yerine tercih edilebilir ve gençleştirici etkilere sahip.
- Bol miktarda ot kullanın. Antioksidan özelliği de taşıyan otlar hücreleri, kasları, organları güçlendirirken saçlara ve gözlere de parlaklık kazandırıyor. Otlarla çorba yapın veya çiğ olarak salatanıza katın.
- Yemeklerinizi buharda pişirin, böylece yiyecekleriniz antioksidan özelliğini kaybetmeyerek besleyiciliğini koruyacak.
İŞTE SİZİ GENÇ TUTACAK EN İYİ 20 YİYECEK
1 Domates: Hücre deformasyonunu önler
2 Avokado: Daha genç saç, cilt ve tırnaklar için haftada 4 kere tüketin
3 Yabanturpu: Güçlü bir antioksidan
4 Salatalık: Nemli bir cilt için birebir
5 Turp: Az kalorili ve bol lifli bir detoks yiyeceği
6 Yabani havuç: Kolestrolü azaltır
7 Kara lahana: Kalsiyum depolamanın en düşük kalorili yolu
8 Kabak ve tatlı patates: Kan şekerini düzenlemeye yardımcı
9 Şitake mantarı: Enfeksiyonlarla savaşır
10 Kivi: E ve C vitamini ayrıca potasyum, magnezyum ve lif deposu
11 Nar: Damar tıkanıklığıyla savaşır ve kalp-damar hastalıklarını önler
12 Leblebi: Az yağlı ve bol proteinli olmakla beraber hücre yapılanmasına da yardımcı
13 Kuşkonmaz: Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kuşkonmaz kanser hücreleriyle de savaşıyor
14 Havuç: Kanserden, kalp hastalıklarından, yüksek kolestrolden ve görme bozukluklarından korur
15 Suteresi: Az kalorili ve bol mineralli bir antioksidan
16 Frenk üzümü: Cilde çok faydalı
17 Hindistancevizi sütü: Bakterilerle ve mantarlarla savaşan yağlar içerir
18 Uskumru: İçerdiği omega 3 asidi kolestrolü azaltıp kanserden ve kalp hastalıklarından korur
19 Lahana: Hücre yenilenmesine yardım eder
20 Kinoa: Aminoasit, vitamin, mineral ve lif deposu