13.06.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:
Gaz problemi özellikle ağır ve yağlı besinler tüketildikten sonra yaşanan bir durumdur. Örneğin, yemekleri çok hızlı yemek de gaz oluşumuna neden olan etmenlerden biridir. Bunun dışında diyet yaptığımız dönemlerde mide boşken bir anda tüketim gerçekleştiğinde mide içerisinde hava boşlukları oluşabilmektedir. Bu boşluklar midede şişkinliklere ve gaz oluşumuna neden olmaktadır. Gaz problemlerinin giderilmesi için pek çok farklı yöntem uygulanabilmektedir ancak gaz giderici bitki çayları ile en etkili şekilde sonuç alabilmek mümkündür.
Gaz giderici bitkisel çaylar şu şekildedir;
-Nane çayı
-Ada çayı
-Anason çayı
-Rezene çayı
-Dağ çayı
-Melisa çayı
-Nane limon çayı
-Karahindiba kökü çayı
-Ihlamur çayı
-Papatya çayı
Bitki çayı nasıl demlenir?
Önce sertlik derecesi dengeli, klor oranı düşük içme suyu kaynatılır. Ardından çayı yapılacak bitkinin yaprakları kaynamış ve en az 1 dakika dinlenmiş olan suya eklenir. Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir. Son olarak çayın demlenmesi için 5-10 dakika bekletilir ve sonrasında süzülür.
Not: Bu bekleme süresi bitkiden bitkiye değişiklik gösterir.
Dilerseniz bal, meyan kökü ve şeker otu ekleyebilir, bitki çaylarınıza tat ve lezzet verebilirsiniz.