Prof. Dr. Nacaroğlu, kıyafet seçiminin de egzama şikayetlerini artırabileceğine dikkati çekerek, "Terleme, sıcak ortamlar, tüylü-kürklü-yünlü kumaşlarla temas, cilde yapışan giysiler, naylon içerikli giysiler egzama şikayetlerini arttırabilir. Bu nedenle yaz aylarında hafif, gevşek, pamuklu ve bol, nefes alabilen giysiler tercih edilmelidir. Giysiler yıkandıktan sonra iyi durulanmalıdır. Bazen kullanılan deterjan ve yumuşatıcılar egzama şikayetleri arttırabilir. Yumuşatıcı kullanılmaması ve deterjan yerine sabun tozu kullanılması tercih edilebilir" ifadelerini kullandı.
Yaz döneminin vazgeçilmezi havuz ve banyo kullanımına ilişkin ise Prof. Dr. Nacaroğlu, şu tavsiyelerde bulundu:
"Özellikle egzamalı olgularda havuz kullanımı sonrası egzama bulgularında artış gözükebilir. Klor aynı zamanda, duyarlı kişilerde; ciltte kaşıntı, kızarıklık gibi belirtilerin yanı sıra gözlerde yanma, batma, sulanma gibi yakınmaların ortaya çıkmasına da neden olabilir. Bu nedenle havuz kullanımı sonrası kurumaya ve klora bağlı şikayet artışı olmaması için yüzme sonrası duş alınması ve sonrasında vücut henüz nemliyken çocuklara uygun nemlendiricilerle yoğun nemlendirme uygulanması önemlidir. Sıcak havalarda terledikten sonra da düzenli olarak kısa süreli ılık duş veya banyo yapmalarını sağlamak, ciltteki teri ve alerjenleri temizleyerek egzama şikayetlerini azaltacağı unutulmamalıdır. Ancak banyo sırasında çok sıcak su kullanılmaması, sert tahriş edici ürünler kullanılmaması önemlidir.
Temizleyici olarak egzamalı çocuklara uygun şampuanların tercih edilmesinde yarar vardır. Banyo sonrası henüz vücut nemliyken kısa süre içinde egzamalı çocuklara uygun nemlendiricilerle nemlendirme uygulanması önemlidir. Yine ek olarak cildi çok kuru çocuklar için banyo yağları banyo suyuna katılarak kullanılabilir. Son olarak cilt alerjileri ve egzama bulguları her çocukta farklılık gösterebilir, bu nedenle çocuğunuzun alerjik tepkilerine göre cilt bakımınızı doktorunuzun önerilerine göre ayarlamak gerektiği unutulmamalıdır."