Renkli siyah pirinç çeşitli sağlık yararları sunar. En dikkat çekici olanlardan biri tanenin koyu renginden gelir. Antosiyaninler çeşitli mavi ve mor yiyeceklerde bulunan pigmentlerdir ve hücrelerinizi hasara karşı korumaya yardımcı olurlar. Bu pigmentler ayrıca iltihabı azaltmaları ve kardiyovasküler rahatsızlık riskini düşürmeye yardımcı olmaları ile bilinirler. Siyah pirinç yemek, kalp sağlığınız ve genel zindeliğiniz üzerinde değerli bir destek sağlayabilir. Koruyucu antosiyaninlerin yanı sıra siyah pirinç, göz sağlığını desteklemedeki rolleriyle bilinen iki karotenoid olan yüksek miktarda lutein ve zeaksantin içerir. Bu antioksidanlar gözlerinizdeki hücreleri korumaya ve ultraviyole (UV) radyasyonunun etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Antosiyaninler gibi flavonoidler de kan şekeri seviyelerini ve diyabet yönetimini etkiler. Fitokimyasallar vücudunuz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, insülin duyarlılığını iyileştirir, böylece glikozu daha iyi kullanabilirsiniz. Ayrıca ince bağırsağınızda şeker sindirimini azaltarak kanınızdaki şeker seviyelerini düşürmeye yardımcı olurlar. Siyah pirinç amino asitler, yağ asitleri, antioksidanlar, flavonoidler, antosiyaninler ve diğer fenolik bileşikler açısından zengindir. Siyah pirinçte esansiyel ve esansiyel olmayan türlerin bir karışımı olan 18 amino asit vardır. Amino asitler, cildinizi ve dokularınızı onarmaya yardımcı olmaktan enerji seviyenizi ve sindiriminizi iyileştirmeye kadar vücudunuzun birçok işlevi için önemlidir.