Tüketilen gıdaların yetiştiği süreçte ne tür maddelere maruz kaldığını bilmiyoruz. Bazı maddeler yıkama yoluyla sebze ve meyvelerden arınsa da, bazıları daha inatçı olabilir. Ayrıca yapılan farklı araştırmalarda, pestisitlere maruz kalmanın insanlarda kanser riskini artırdığı ortaya konmuştur.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmada , pestisitlerin lösemi ve mesane kanseri gibi kanser türleri üzerinde sigaradan daha fazla etkisi olduğu iddia edildi.
Bunun sonucunda tüketilen bazı sebze ve meyveleri yemeden önce iyice temizlediğinizden emin olun. Bazı yiyeceklerin kabuğunu soyarak tüketmek sağlığınızı olası risklerden korumak için çok önemlidir. Salatalık gibi sebzelerin kabuğunu soymadan önce doğal yöntemleri kullanarak tamamen temizleyebilirsiniz.