20.01.2017 - 13:21 | Son Güncellenme:
Özellikle balık, karnabahar ve lahananın lezzetine diyecek bir lafımız yok. Ancakbu yemekler pişerken etrafa rahatsız edici kokular yayabiliyor.Ancak evde deneyeceğiniz bir takım yöntemlerle oluşacak kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.
Balık kızartırken yağın içerisine birkaç damla limon damlatırsanız kokuyu giderecektir. Ayrıca haşlanan tavuk kokusundan da rahatsız oluyorsanız aynı işlemi burada da uygulayabilirsiniz.
Evinize sinmiş ağır yemek kokuları bir türlü geçmek bilmiyorsa geniş bir tavanın içerisine kuru çay yapraklarını atın. Kokunun geçtiğini hissedene kadar kavurabilirsiniz. Evinizi mis gibi çay kokusu saracaktır.
Karnabahar pişirirken oluşan ağır kokuyu suyuna birkaç damla süt damlatarak önleyebilirsiniz.
Kızartma yapmak istiyorsunuz fakat eve sinecek kokudan bir türlü cesaret edemiyor musunuz? Evinizin kokmasını istemiyorsanız kızartma yağınıza maydanoz sapı ekleyebilirsiniz.
Ağır ve kokulu yemekler pişiriyorsanız yemekler pişerken açık olan acağın yakınına küp şekerlerinden koyun. Eviniz mis gibi pamuk şekeri kokacak!