Yağdanlığın içerisine 5-6 adet nohut atmayı mutlaka deneyin. İçine az miktarda çamaşır suyu ve bulaşık sabunu ekleyip karıştırın. Üzerine kaynar su döküp karıştırmaya devam edin. Camın yüzeyini bu sayede temizleyebilirsiniz.
Sıklıkla kullanılan ve verimli sonuç alınan bir diğer yöntem ise beyaz sirke ve karbonat yöntemidir. Yağdanlığınızın içine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat, yağın çözülmesine ve kötü kokuların giderilmesine de yardımcı olacaktır. Üzerine bir çay bardağı beyaz sirke dökün. Sirke, asidik yapısı sayesinde yağ kalıntılarını etkili bir şekilde çözer.
Karışım kabarmaya başlıyorsa, doğru bir işlem yaptığınızı gösterir. Yağdanlık içinde iyice dağılması için yağdanlığı hafifçe sallayabilirsiniz. Karışımın birkaç dakika boyunca yağdanlığın içinde kalmasını sağlayın.
Limon ve tuz yöntemi de yağdanlık camını pırıl pırıl yapacaktır. Bir limonun yarısını kesin ve içini tuzla kaplayın. Tuz, aşındırıcı etkisi sayesinde yağ kalıntılarını temizlemeye yardımcı olur. Limonu da ekleyerek yağdanlığın içini ovmaya başlayın.
Bu işlem sayesinde yağ kalıntıları ve kötü kokuların büyük ölçüde azaldığını göreceksiniz. Limon ve tuz, birçok kimyasal temizleyiciden daha üstün temizleme gücüne sahiptir.
Kulağa ilginç gelse de pirinç harika bir temizleyici olarak kullanılabilir. Yağdanlığınızın içine bir avuç pirinç koyun. Pirinç, yağdanlığın içindeki yağ ve kirleri temizleyecektir. Yağdanlığı kapatın ve birkaç dakika boyunca çalkalayın. Ardından pirinci çıkarıp sıcak su ile durulayın.