Nardaki bileşiklerin iltihap önleyici etkileri bulunuyor ve eklemlerle ilgili sorunlarda nar fayda sağlayabiliyor.
Kalp hastalıkları dünyada yaygın ölüm sebeplerinden biri. Narda bulunan punisik asidin kalp sağlığını koruduğu biliniyor. Yüksek trigiliserid düzeyine sahip 51 kişide yapılan 4 haftalık çalışmada günde 800 mg nar çekirdeği yağının trigliseridi düşürdüğü, HDL oranının yükseldiğini gösteriyor. Ayrıca farklı araştırmalar nar suyunun yüksek tansiyonu düşürdüğünü ortaya koyuyor.
Narın antioksidan içeriğiyle; prostat, mide kanseri, kolon kanseri, akciğer kanseri, meme kanseri üzerinde olumlu etkileri olduğu çeşitli çalışmalarca gösterildi.
Narın sindirim sistemi üzerine olumlu etkileri var. Antibakteriyel ve antiviral etkisiyle bağırsaklardaki zararlı bakterileri ortadan kaldırıyor. Şişkinlik ve kabızlığı önlüyor.
Nardaki bitki bileşikleri zararlı mikroorganizmalarla savaşmaya yardımcı olabiliyor. Bazı bakteri türleriyle ve ayrıca Candida albicans mantarına karşı etki sağlıyor. Anti-bakteriyel ve anti-mantar etkileri, ağzınızdaki enfeksiyonlara ve iltihaplanmalara karşı da koruyucu olabiliyor.
Narın hafızayı iyileştirebileceğine dair bazı kanıtlar var. Yapılan araştırmalar ayrıca narın Alzheimer hastalığıyla savaşmaya yardımcı olabileceğini düşündürüyor.
Vücuttaki kolajen yaşlandıkça azalıyor. Ayrıca kötü beslenme, sigara ve diğer olumsuz yaşam tarzı alışkanlıkları kolajenin hızlı kaybedilmesine neden olabiliyor. Narın antioksidan içeriği yaşlanmayı önlüyor.
Narın hem yağlı hem de kuru cilt tipleri için faydalı olduğunu söyleniyor. Nardaki antioksidanlar sayesinde ciltteki yağ- nem dengesi korunuyor.