Tek bir ışık kaynağı bile hormonal dengeyi değiştirebiliyor. Akıllı telefonlardan, televizyonlardan veya bilgisayarlardan gelen ışık melatonin eksikliğine sebep olabilir. Bunun yanı sıra, vücudun diğer biyolojik süreçleri de bozulabilir.
Bir araştırma, geceleri ışığa maruz kalmanın depresyon riskini artırdığını ortaya koydu. Sirkadiyen ritmin bozulması da, var olan depresyon semptomlarını kötüleştirebiliyor. Gün içerisinde daha zinde hissetmek ve sağlık sorunları yaşamamak için yeteri kadar uyumak ve uykunuzu almak oldukça önemli. Uyku kalitenizi korumak içinse karanlıkta uyumaya özen göstermelisiniz.
Melatonin sadece vücut ısısını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda kan basıncını da düşürür. Uyku sırasında ışığa maruz kalırsanız melatonin üretiminiz baskılanmış olur. Bu da kan basıncınızın yükselmesine neden olabilir. Bu dalgalanmalar, kalp hastalığı ve felç riskini artırabilir. Ayrıca yapılan araştırmada oda ışığında uyuyanların uyku sırasındaki kalp atım hızları, karanlıkta uyuyanlara göre daha yüksek ölçüldü.