29.10.2024 - 12:28 | Son Güncellenme:
Çat kapı gelen misafirleriniz için un kurabiyesi muhteşem bir ikram seçeneğidir.
Ancak un kurabiyesini yapabilmek herkesin harcı değildir. Bunun için usta olmanıza gerek yok ancak bazı püf noktalara ihtiyacınız vardır.
Un kurabiyesi evde yapılır mı, yapılırsa pastaneden alınanlar gibi olur mu diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre!
Ünlü şeflerin yüzyıllık sırrı ve tarifi ortaya çıktı. İhtiyacınız olanlar: 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı nişasta, 1 paket vanilya ve alabildiği kadar un.
İlk olarak, işe oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeriyle güzelce yoğurmakla başlayın. Ardından sıvı yağ ve nişastayı ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Unu yavaş yavaş ekleyin ve vanilyayı da ilave ettikten sonra, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun bir kısmını alarak uzun bir silindirik şekil verin ve üzerine bir çatalla uzun çizgiler çizin.
Çizim işleminiz bittikten sonra hamuru, istediğiniz boyutta yamuk şekillerde kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kurabiyelerin rengi değişmeyecek şekilde 25 dakika pişirin ve fırından çıkan kurabiyeleri soğuması için bir kenara alın ardından servis edin. Afiyet olsun!