Greyfurtta bulunan lif, potasyum, likopen, C vitamini ve kolin birleşimi kalp sağlığına katkı sağlayarak aslında bu ekşi meyveyi son derece sağlıklı hale getirir. Ayrıca bu meyve beslenmede yüksek potasyum alımını ve tuzun düşürülmesini de teşvik eder. Ancak faydalarına rağmen portakal ve mandalina kadar olmasa da aç karnına tüketildiğinde asidik özelliğinin midenizi rahatsız etmesi olasılığının yanında, alerjik reaksiyonlara da sebep olabilir.
Turunçgiller özellikle iyi birer C vitamini kaynağı olarak bilinir. Ayrıca bu meyveler kalsiyum, potasyum ve B grubu vitaminlerini de içeriyor. Günde 1 porsiyon turunçgil tüketilmesi soğuk algınlığı, hipertansiyon, kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu olabilir ve hastalıkların oluşma riskini azaltır.
Portakal, bir kış meyvesi olmasına rağmen yılın büyük bir bölümünde tezgahlarda yer alır. Kasım, Aralık ve Ocak aylarında manavlarda, marketlerde ve pazar tezgahlarında kendini gösteren portakal Kasım ayının başından, Mayıs ayının ikinci haftasına dek tüketilebilir. Mandalina da kış mevsimi meyvesi olarak öne çıkar. Eylül ayında hasadı başlayan mandalina Şubat ayına kadar tüketilebilir. Greyfurt da aynı mandalina gibi Kasım ve Şubat ayları arasında rahatlıkla bulunur ve tüketilir.