Yüksek lif içeriğiyle sindirime iyi gelen bu meyve, mide rahatsızlıklarına karşı etkili olabilir. Günde 1 tane tükettiğinizde faydalı etkilerini vücuda kazandırabilirsiniz. Lifler, sindirim sürecini destekleyerek kabızlık problemini ortadan kaldırır. Meyvenin düşük kalorili olması da kilo kontrolüne karşı bir zararda bulunmaz.
Göz sağlığı için faydalı olan A vitamini ejder meyvesinin içeriğinde mevcut. Retinol, özellikle gece görüşü ve renk algısını destekleyerek göz retina sağlığını iyileştirebilir. İçeriğindeki su ve nemlendirici özellikler göz kuruluğunu azaltmaya yardımcı olabilir. Göz kuruluğu ise genellikle bilgisayar kullanımı, uzun süreli kitap okuma veya rüzgarlı hava gibi farklı faktörlerden oluşabilir.
Uzmanlar, ejder meyvesinin kötü kolesterolü azaltan betalainler içerdiğini belirtiyor. İçindeki siyah tohumlar ise kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitlerini içeriyor. Ejder meyvesi içerisindeki bileşikler sayesinde vücuttaki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir. Aynı zamanda beyaz kan hücrelerini hasarlardan koruyarak enfeksiyon riskini azaltır.
Ejder meyvesinin faydalarından yararlanmak için kabuk kısmının değil, iç tarafın tüketilmesi gerekir. Yeterince olgunlaştıktan sonra kabuklarını soyarak tüketebilirsiniz. Meyvenin olgunlaştığını anlamak için yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz. Kaşık yardımıyla kabuğundan kolayca ayrılacaktır.
İçerisindeki beyaz etli kısmı sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Ejder meyvesini hazırladığınız salatalara dahil ederek tüketebilirsiniz. Buzdolabında bekletilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor.