14.12.2022 - 01:07 | Son Güncellenme:
Tuh'u yemeği, MasterChef yarışması ile öne çıktı. Mezopotamya'ya ait eski bir tarif olan Tuh'u günümüzde de farklı şekillerde mutfaklarda yerini alıyor. İşte, Tuh'u malzemeleri ve yapılışı...
450 gram doğranmış kuzu but eti
4 yemek kaşığı susam yağı veya zeytinyağı
350 ml sıcak su
1 adet küp doğranmış soğan
2 su bardağı ince dilimlenmiş roka
3 çay kaşığı kişniş baharatı
2 çay kaşığı kimyon
2 büyük pancar
1 ince kıyılmış pırasa
4 diş sarımsak
6 adet arpacık soğan
Süsü:
Kişniş tohumları
Geniş tencereye sıvı yağ eklenir ve yüksek ateşte ısıtma işlemi yapılır. Kuzu kuşbaşı doğrandıktan sonra yağda hafifçe kızarana kadar birkaç dakika sotelenir.
Küp halinde doğranmış soğan eklenir, 5 dakika pişirilir.
Bu defa büyük küpler şeklinde doğranan pancarlar dahil edilir ve 5 dakika pişirilir.
Akabinde tuz, su, ince kıyılmış roka, kişniş, arpacık soğanı ve kimyon eklenerek kaynatılır.
Sarımsak pırasa ile karıştırılır ve karışım tencereye katılır.
Isısı azaltılarak 60 dakika kadar pancar ve et yumuşayana kadar kaynatılır.
Tuh'u piştikten sonra bir kasede servis edilir. Üzerine kişniş tohumları serpilir.