13.06.2018 - 12:44 | Son Güncellenme:
Tavuk etinin saklanma koşulları oldukça önemlidir. Aksi halde kolaylıkla bozulabilir ve bozuk tüketilen tavuk eti ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Tavuğun sağlığınız üzerinde ciddi riskler oluşturmasını istemiyorsanız birazdan öğreneceğiniz bilgileri dikkate almanızı tavsiye ediyoruz.İşte tavuk eti satın alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…
Açıkta satılan tavukların satın alınması genellikle önerilmez. Tavuk eti satın alırken etiketli olmasına ve son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Tavukların son kullanma tarihine 3 günden fazla kalmış olmasına dikkat etmelisiniz.Tavuklar erken bozulma gösterebiliyor. Bunun dışında sulu kesim yapılan yani altında ped olan tavukları tercih etmeyin. Eve gidene kadar bozulma ihtimali olabilir.
Tavuk etinin rengine bakarak taze olup olmadığını anlamak mümkündür. Rengi pembe beyaz olan tavuğun eti gayet sağlıklıdır. Ancak derisi sarıya çalan ve gri renge dönüşmüş olan tavuk etinin tüketilmesi önerilmez.
Tavuğun bozulduğunu daha çabuk anlayabilmek için ilk olarak koklamanızı öneriyoruz. Bozulmaya başlamış bir tavuk ekşimsi ve ağır bir koku salmaya başlar. Bu durumda kesinlikle tüketilmesi önerilmez.
Tavuğun üzerinde bulunan mukozayı andıran yapışkan bir sıvı bulunuyorsa o tavuğun tüketimi kesinlikle önerilmez.