Cinsel yolla bulaşıcı hastalığı olmayan, rahim içi enfeksiyonu bulunmayan, ve uzun süre hamile kalmak istemeyen kadınlara takılabilir. Ancak spirali 5 yıllık takdırdınız diye 5 yıldan önce çıkaramayacaksınız diye de bir kaide yoktur. Dilediğiniz zaman spirali çıkarttırabilirsiniz.
Gebelik şüphesi olan kadınlaraBağışıklık sistemini zayıflatan AIDS gibi hastalaraKalp kapakçığında sorun olanlaraSpiralin yapıldığı bakır gibi maddelere alerjisi olanlaraRahim kanseri şüphesi veya hastalığı olanlaraVajina enfeksiyonu olan kadınlara Çok şiddetli adet ağrısı çeken kadınlaraPap smear testi sonucu olumsuz çıkan kadınlara spiral takılmaz.
Spiral takıldıktan hemen sonra kramp tarzı ağrılar görülebilir. Geçici olan bu ağrılar ilk birkaç ay devam etse de sonra yok olur. Spiral takan kadınların %70'inde herhangi bir ağrıya rastlanmamaktadır.
Spiral taktıran bazı hastalarda kanama ve adet sancısının artması, vajinal akıntı veya enfeksiyon görülebilir. Genellikle uygulama hatalarından veya hastaya bağlı sebeplerle görülen bu yan etkiler spiral çıkarıldıktan sonra devam etmemektedir.
Adet gecikirseKanama şiddetlenirseŞiddetli kasın ağrısı veya kramp varsaAçıklanamayan ateş ve titreme varsaKötü kokulu akıntı söz konusuylaİlişki sırasında eşiniz spirali hissediyorsa