Beyaz ekmek ve şekerli gıdalar yerine, uzun süre tok tutan tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, yulaf ezmesi, kepekli tahıllar, bulgur pilavı veya esmer pirinç gibi kompleks karbonhidratları tercih edin.
Protein kaynaklarını ihmal etmeyin
Protein tokluk süresini uzatır ve kas kaybını önlemeye yardımcı olur. Bunun için: Yumurta (haşlanmış, omlet, menemen vb.), süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt, kefir), beyaz et (tavuk, hindi), kırmızı et (az yağlı), kuruyemişler (badem, ceviz, fındık-aşırıya kaçmadan) tercih edin.
Fazla yağlı ve kızartmalardan kaçının, bunun yerine zeytinyağı, avokado, fındık yağı gibi sağlıklı yağlar; doğal fındık, ceviz ve badem tüketin.
Lifli besinler tüketin
Lif oranı yüksek gıdalar sindirimi düzenler ve uzun süre tok tutar Bunun için: Sebzeler (salatalık, domates, biber, marul, roka vb.), meyveler (elma, muz, hurma, kayısı-aşırıya kaçmadan), kurubaklagiller (mercimek, nohut-az miktarda) yiyin. Bunların yanında şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçının. Şekerli yiyecekler kan şekerini hızla yükseltip düşürerek daha çabuk acıkmanıza neden olur.