11.12.2023 - 16:08 | Son Güncellenme:
Buzlu çay isteğe göre şekerli veya şekersiz olabiliyor. Ancak söz konusu sağlık olunca meyve şekeri diğerlerinden çok daha sağlıklı oluyor. Buzlu çay yapmak için istediğiniz çay yapraklarını kullanabilirsiniz. En çok siyah çay da tercih edilse, yeşil çay hatta ikisi birlikte de kullanılabilir. Buzlu çayın olmazsa olmazı meyveler arasında ise limon, şeftali, karpuz ve çilek gibi meyveler yer alıyor.
Kaynattığınız suya çayı koyun ve bir süre demlenmeye bırakın. Birçok kişinin her gün yaptığı gibi normal çay demleme sürecinin sonunda dilediğiniz meyvenin suyunu ekleyip önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğumaya bırakın. İyice soğuduğunda nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buzlu çay yaparken aslında şeker eritip demlenmekte olan çaya karıştırılıyor. Ancak eğer sağlıklı bir çaya bir adım daha yaklaşmaktan yanaysanız, meyve şekeri yeterli olacaktır. Bunun için doğal şeker oranı yüksek şeftali ve karpuz gibi meyveler tercih edebilirsiniz.
Soğuk çayınızı en faydalı şekilde yapmak ve meyve şekerinden dahi uzak durmak istiyorsanız sizin için doğru tercih limondan yana olacak. 3 limonun suyunu sıkıp demlediğiniz ve önceden soğuttuğunuz çayın içerisine karanfil ve zencefille birlikte ekleyebilirsiniz. Böylece vitamini ve aroması bol bir çay elde etmiş olursunuz.
Soğuk çay ve meyvelerin birleşmesi hem hararetinizi geçirebilir hem de midenizi rahatlatabilir. Kış aylarında pek tercih edilmese de vücudun içindeki ve dışındaki sıcaklıkların birbirine yakın olması harareti ve terlemeyi azaltır bu nedenle boğazınızı üşütmeden soğuk çay tercih edebilirsiniz.