01.11.2017 - 12:17 | Son Güncellenme:
Chia tohumu, lifli yapısı ve içeriğindeki omega-3 açısından keten tohumuna benzerdir. Chia tohumu ayrıca; kan şekerini, kolestrolü ve kan basıncını dengeler.1 Porsiyon (28gr) : 140 kalori
Susam tohumu özellikle Asya'da kullanılmaktadır. Batı kültüründe tahin olarak kullanılmaktadır.Susam tohumunun yapısı keten tohumuna benzer. İçinde bulunan lignan maddesinin meme kanseri üzerinde olumlu etkileri görülmüştür.Susam tohumu, eklem ilhihabı ve kireçlenmesinin etkilerini azaltır.1 Porsiyon (28gr) : 160 kalori
Keten tohumu lif ve omega-3 kaynağıdır. Omega-3 keten tohumunun sindirimi kısmen zor olan kabuğunda bulunur. Bu nedenle öğütülmüş keten tohumu tercih edilmelidir.Günde bir çay kaşığı tüketilmesi yeterlidir.1 Porsiyon (28gr) : 150 kalori
Kabak çekirdeği, sağlıklı tohumlar arasında en yaygın tüketilen tohum türüdür. Fosfor ve doymamış yağ asidi açısından zengin kabak çekirdeği, kandaki kolestrol seviyesini dengeler.Araştırmalar kabak çekirdeğini düzenli tüketenlerde meme kanseri riskinin azaldığını göstermekte. Yine yapılan bazı araştırmalar kabak çekirdeği tüketenlerde prostat sorunlarının azaldığını gösterdi.1 Porsiyon (28gr) : 151 kalori
Ayçekirdeği E vitamini, protein ve doymamiş yağ asidi içerir. Ayçekirdeğinin kalp rahatsızlıklarını önleyici etkisi vardır.Ayçekirdeğinin ayrıca iltihap önleyici olduğu da bilinmektedir.Ayçiçeğinin, menapoz öncesi tip 2 diyabet rahatsızlığı olan kadınlarda tüketildiğinde, kandaki kolestrol seviyesini düşürdüğü gözlemlenmiştir.1 Porsiyon (28gr) : 164 kaloriAyge Buse Gündoğan