02.04.2024 - 12:45 | Son Güncellenme:
Zeytin seçerken çekirdekli olanları tercih etmek daha doğru olacaktır. Bunun nedeni, zeytinlerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra içeri giren ve meyvenin püre gibi görünmesine neden olabilecek bir turşunun üzerine konulmasıdır. Bu zeytinin gerçek tadını gölgede bırakır.
Kulağa ne kadar şaşırtıcı gelse de, taze balıkta belirgin bir balık kokusu olmamalıdır. Bunu hissediyorsanız büyük olasılıkla balık taze değildir. Tazeliğin bir diğer işareti de renktir. Çiftlikte yetiştirilen somon balıkları genellikle açık pembe renkteyken, yabani balıklar normalde daha koyu tonlara sahiptir. Balığın yüzeyinde gri veya kahverengi lekeler varsa bu balığın uzun süredir depolandığını gösterir.
Taze hurmalar buruşabilir, ancak çok fazla değil ve çok sert de olmamalıdır. Kurutulmuş meyveler, etli göründükleri ve hafif parlak olduklarında daha iyidir. Şeker kristalleri veya beyaz lekeler taze olmadığını gösterir.
Sarımsağın taze olduğunu beyan ederse hafif bir kokudan anlaşılabilir. Koku çok belirginse sebzenin eski olması veya yanlış saklanmış olması muhtemeldir. Üstelik içi de çürümeye başlamış olabilir.
Koyu tenli avokadolardan kaçınmak en iyisidir çünkü bu genellikle çürüme sürecinin başladığının bir işaretidir. Ayrıca sapın yanındaki alana da baskı uygulayabilirsiniz. Eğer aşırı yumuşak bir doku varsa bu meyvenin muhtemelen fazla olgunlaşmış demektir.
Bazen bir nar satın almak hayal kırıklığına dönüşür çünkü içi soluk ve tatlı değildir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için şuna dikkat edin, meyvenin şekli ideal bir daire şeklinde olmamalı, köşeli olmalıdır. Çünkü kabuğun pürüzsüzlüğü ve sıkılığı da olgunluğun göstergesidir.
Her şeyden önce iyi bir limon, ağırlığı ve kabuğunun kalınlığı ile tanımlanabilir. Meyve ilk bakışta büyük görünmeyebilir ancak ağır olmalıdır. Sapın bulunduğu alanda keskin çizgiler olması limonun kaliteli olduğunu gösterir ve limonda yüksek miktarda mineral bulunduğunu gösterirler.