Sahurda yumurta, peynir, zeytin ve mevsim salatası
Ramazan ayı boyunca evde tüketilebilecek besinlerle açlık drencinin artırılarak midenin korunabileceğine dikkat çeken Dr. Ümit Aktaş, doğru bir sahur sofrası için; tereyağına kırılmış iki yumurta, yanında da bol yağlı bir parça peynir, üzerine bol sızma zeytinyağı gezdirilmiş zeytin ve mevsim salatası öneriyor. Gün boyunca susarım endişesi yaşamadan rahatlıkla evde yapılmış turşu, kavurma veya sucuk da tüketilebileceğine dikkat çekiyor. Sahurda karbonhidratın yanı sıra şeker tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Aktaş, “Ramazan ayında karbonhidrat, gluten içeren gıdalar ve şekerden uzak durulmalı. Özellikle diyabet ve romatizmal hastalığı olanlar bu tür ürünleri kesinlikle tüketmemeli!” diyor.