Her gün kahve içen kadınlarda, içmeyenlere göre cilt kanseri riski daha düşük bulunmuştur. Kahve çekirdeklerinin kavrulma işlemine göre antioksidan içeriği değişir. Orta derecede kavrulma yöntemi tercih edilmelidir. Her gün bir fincan şekersiz Türk kahvesi ve bir kare bitter çikolata, hem kan şekerini dengeler hem de cilde ışıltı verir.
100 gram sardalya 1,5 gram omega 3 yağ asitlerini içerir. Omega 3 yağ asitlerinin, özellikle aknenin temel sebeplerinden olan inflamasyonu kırıcı etkileri vardır. Omega 3 yağ asitleri balıklarda yüksek oranda bulunmaktadır; sardalya ve sonra somon en iyi kaynaklardır. Haftada en az 3 kez balık tüketimi önemlidir.
Omega 3 yağ asitlerinin en iyi bitkisel kaynaklarıdır. Çinko ve E vitaminini yüksek içermeleri sayesinde yara iyileşmesinde, doku hasarının korunması ve hücre yenilenmesinde rol alarak cilt yaşlanmasını geciktirirler. Günlük 2 adet ceviz veya 5 adet badem, fındık tüketilmelidir.
Deri nemliliği için her gün 2,5 litre su içmek gerekmektedir. Su cildi nemlendirir ve kırışıklıkların azalmasını sağlar. Ayrıca vücudun toksinlerden arınması için de suya ihtiyacı vardır. Böylece cilt toksinlerden arınacak ve daha sağlıklı olacaktır. Su içmekte zorlanan kişiler şekersiz komposto, ayran, cacık olarak su alımını destekleyebilirler. Su içmeyi unutan kişiler saat planı koyarak su ihtiyaçlarını karşılayabilirler.
Bir günde 250 gram yeşil ve sarı sebzeleri tüketenlerin özellikle kazayağı bölgesi başta olmak üzere tüm yüzde daha az kırışıklık olduğu gözlenmiştir. Bir sarı biber yaklaşık olarak 190 gramdır. Bu etkilere renklerden gelen koruyucu özelliklerin sebep olduğu düşünülmektedir. İyi yıkanmış sebzeler çiğ olarak salatalarda veya yağsız hazırlanmış meze olarak tüketilebilir. Pişmiş sebzeleri tercih edenler ise sebzeleri çok pişirmeden buharda veya yağsız sote yöntemi tercih edebilirler.
İçeriğindeki resveratrol sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden ve dolayısıyla cilt kanserinden korur. Her gün bir porsiyon mor üzüm tüketmeye özen gösterilmelidir. Üzümü iyi çiğnenmiş bir şekilde çekirdekleri ile birlikte tüketmek faydasını artıracaktır.