OMEGA – 3: SOMON VE BALIK
Somon balığı, zengin Omega-3 yağ asidi içeriği ile işitme sağlığını destekleyen önemli bir besin kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri, iç kulakta bulunan ve ses dalgalarını elektrik sinyallerine dönüştüren saç hücrelerinin sağlığını korumada kritik bir rol oynar. Bu alanda yapılan bazı araştırmalar, düzenli omega-3 yağ asidi kaynağı tüketen kişilerde yaşa bağlı oluşum gösteren işitme kaybı riskinin belirgin şekilde azaldığını göstermiştir. Zira yağ asitlerinin iç kulaktaki saç hücrelerini koruma yeteneğinin, bu riskin azalmasında etkili bir faktör olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda düzenli omega-3 alımı, anti-inflamatuar özelliklerine bağlı olarak iç kulakta oluşabilecek iltihaplanma ve buna bağlı hasarında önüne geçebiliyor. Omega-3 tüketimini çeşitlendirmek isteyenler uskumru, somon, sardalya gibi özellikle yağlı kabul edilen balıkları tercih edebilirler. Ayrıca ceviz ve keten tohumu gibi bitkisel kaynakları da beslenme alışkanlıklarına dâhil edebilirler.