Çay yaprakları birçok meyve, sebze ve bitkide bulunan bir mikro besin olan polifenolleri içerir. İçerdiği yüksek miktarda tanik asit nedeniyle çayın fenolik içeriği de çok fazladır. Fenoldeki besinler anti-inflamatuar ve anti-kanserojen özelliklere sahip olsa da, bu yüksek tanen seviyeleriyle bağlantılı büyük bir dezavantaj acılıktır.
Çay poşeti kendi kendine demlendikten sonra poşetin kendisinde kalan sıvıda daha da fazla titre edilebilir asit bulunur Dolayısıyla bir kaşık ya da karıştırıcı yardımıyla poşetin emdiği bu sıvıyı sıktığınızda yanlışlıkla bu tartarik asidi serbest bırakarak, çok daha acı, ekşi ve asitli bir çay elde edersiniz. Ek olarak sıkıştırma, çay tanelerinin de suya karışma olasılığını artırır. Sonuç olarak tat alma keyfiniz baltalanacaktır.
Bir elbiseyi yuvarlayarak katlamak yer tasarrufu sağlamanın en iyi yollarından biridir. Elbiseleri sırt çantasına ya da bavula koyduğunuzda kare şeklinde katlamak yerine sıkıca sararak yuvarlayarak katlamayı deneyin.
Tavuğun türüne bağlı olarak yumurtalar birçok farklı renkte olabilir. Ancak kahverengi ve beyaz yumurtalar arasında beslenme açısından hiçbir fark yoktur. Tek gerçek fark kabuğun rengi ve belki de fiyatıdır. Ancak tavuğun ne yediği ve nerede yaşadığı gibi başka şeyler de yumurtaların tadını ve besin değerini etkiler.
Kullandığınız havlu temizse bulaşıklarınızı onunla kurutmanızda sakınca yoktur. Havlu kullandığınızda bulaşıkları hızla ve iyice kurutabilir, ardından kaldırabilirsiniz. Islak bir havluyla kuruladığınız bulaşıklarda koku riskiyle karşı karşıya kalırsınız.