POŞET ÇAYI SIKIŞTIRARAK SIKMAK
Çay yaprakları birçok meyve, sebze ve bitkide bulunan bir mikro besin olan polifenolleri içerir. İçerdiği yüksek miktarda tanik asit nedeniyle çayın fenolik içeriği de çok fazladır. Fenoldeki besinler anti-inflamatuar ve anti-kanserojen özelliklere sahip olsa da, bu yüksek tanen seviyeleriyle bağlantılı büyük bir dezavantaj acılıktır.
Çay poşeti kendi kendine demlendikten sonra poşetin kendisinde kalan sıvıda daha da fazla titre edilebilir asit bulunur Dolayısıyla bir kaşık ya da karıştırıcı yardımıyla poşetin emdiği bu sıvıyı sıktığınızda yanlışlıkla bu tartarik asidi serbest bırakarak, çok daha acı, ekşi ve asitli bir çay elde edersiniz. Ek olarak sıkıştırma, çay tanelerinin de suya karışma olasılığını artırır. Sonuç olarak tat alma keyfiniz baltalanacaktır.