Çayların bulunduğu torbacıklar, bir muz ağacı türü olan abaka (musa textilis) ağacının yapraklarının kalın saplarından elde edilen liflerden yapılıyor. Bu lifler çok dayanıklı olduğundan gemilerdeki halat yapımında bile kullanılıyor."
Fitoterapi Uzmanı Prof.Dr. Erdem Yeşilada ise “Halen toplam abaka lif üretiminin yüzde 85’i Filipinler’de yapılıyor. Hazırlanan kâğıt hamuru hidrojen peroksit ile beyazlatılıyor. Hidrojen peroksit bizim yaralarımızı temizlemede kullandığımız oksijenli su. Hidrojen peroksit organik maddeler ile temasa geçtiğinde açığa çıkan oksijen organik maddeleri parçalar, herhangi bir artık bırakmaz.
Bazı internet sitelerinde yer alan 'Beyazlatmada klorlu beyazlatıcılar kullanılıyor' bilgisi eski ve gerçek değil. Burada bir hususu belirtmekte yarar görüyorum. Yukarıda bahsi geçen ürün kaliteli firmaların kullandığı poşet çay torbası, Çin’de veya diğer üçüncü dünya ülkelerinde daha ucuza mal edilerek pazarlanan poşet ambalajlar için de 'Güvenlidir' anlamına gelmez" dedi.
Poşet çaylar ilk piyasaya çıktığında ip kısmını tutturmak için tel zımba kullanılabiliyordu. Son yıllarda piyasada böyle tel zımbalı çaylar azaldı çünkü tel zımbalar suya girince zararlı olabiliyor.
Kesinlikle plastik bardaklarla çay içmeyin. Çünkü çayın sıcaklığı bardaktaki kimyasal ve diğer zararlı maddeleri açığa çıkarabilir. Cam bardak kullanmak en ideali.