Genellikle üniversite öğrencilerinin ve yoğun tempoda çalışan insanların tercih ettiği dondurulmuş pizzalar birçok insan için popüler bir yemek seçeneğidir.
İstisnalar olsa da dondurulmuş pizzaların çoğu kalori, şeker ve sodyum bakımından yüksektir.
Sosis, ekstra peynir ve diğer yüksek kalorili ürünler gibi malzemelerin seçilmesi kalori içeriğine katkıda bulunur.
Taze yapılmış pizzalar genellikle marketlerde ve fast-food restoranlarında satılan daha işlenmiş pizza versiyonlarından daha sağlıklı malzemeler içerir.
Fast food restoranlarında ve marketlerde satılan pizzalar en sağlıksız olanlarıdır. Kalori, sağlıksız yağlar, karbonhidrat ve sodyum bakımından en yüksek değerlere olma eğilimindedir.
Ayrıca, fast-food pizzaları genellikle monosodyum glutamat (MSG), yapay renklendiriciler ve yüksek fruktozlu mısır şurubu da dahil olmak üzere birçok katkı maddesi içerir.
Bazı pizza türleri sağlıksız olsa da, daha az işlem görmüş diğer pizza türleri besleyici özellikler taşıyabilir.
Tüm pizzalar, nasıl hazırlandıklarına bakılmaksızın, tipik olarak rafine buğday unu kullanılarak yapılır. Bu tip un, lif bakımından düşük değerlere sahiptir. Bu nedenle, tam tahıl unlarından daha az doyurucudur.
Bir porsiyon (1/4 pizza) 21 gram (4 çay kaşığı) şeker içerir. İlave şeker açısından zengin rafine gıdaların düzenli olarak tüketilmesinin, obezite ve kalp hastalığı gibi kronik durum riskinizi arttırdığı gösterilmiştir
Zaman zaman bir dilim pizzanın tadını çıkarmanız kilo alımınızı çok etkilemez. Ancak bu pizzanın içerdiği bileşenleri; düzenli ve uzun dönem olarak tüketmek kilo alımına yol açabilir ve kronik sağlık koşulları riskinizi artırabilir.
Birçok pizza türü kalori, yağ ve sodyum bakımından yüksek olmakla birlikte, taze ve besleyici malzemelerle yapılanlar iyi bir alternatif olabilir.
Ev yapımı pizza yaparken, besin içeriğini vitamin bakımından zengin sebze ve sağlıklı protein kaynakları ekleyerek arttırabilirsiniz.