Çözülmemiş tereyağı topakları kurabiye hamurunu daha da kötüleştirebilir. Tereyağ ve şeker pürüzsüz olana kadar kremayı karıştırmanız gerekir. Sert olan tereyağını çırpmak işleri zorlaştırabilir. Bu nedenle oda sıcaklığında yumuşamasını bekledikten sonra eklemenizi öneririz.
Kurabiye hamurunu karıştırmadan önce malzemelerin kullanıma uygun olduğundan emin olmalısınız. Aynı sıcaklıkta yumurta, tereyağı, süt ve eritilmiş çikolata gibi malzemeler birbirine daha iyi karışacaktır. Hamurun havadar olması aynı zamanda kurabiyelerin kabarmasının işaretidir. Böylece kabarık kurabiyeler elde edebilirsiniz.
Malzemelerin tarifinize uygun olacak şekilde eklendiğinden emin olun. Çok sert, çok akışkan veya küçülmüş kurabiyelerden uzak kalmanızı sağlayacaktır. Yemek pişirirken göz kararı kullanmayı tercih etseniz de, bazı tatlılar için miktarlar önemlidir. Hatalı ölçümlerden kaçının.
Pişirmeden önce kurabiye hamurunun soğuduğundan emin olmalısınız. Kurabiyeler fırında fazla yayıldığı zaman şekilsiz ve sarkık olmaya başlayabilir. Bu durum hamurun yeterince sıkı olmadığının sinyalidir. Oda sıcaklığındaki malzemeleri çırptıktan sonra katı hale gelmesi için buzdolabında 30 dakika bekletebilirsiniz.