Gül Mayası, sabah ve akşam temiz cilde sıkılarak uygulanıyor. Ardından kendi kendine kuruması bekleniyor. Şifa dolu gül mayası evde de yapılabiliyor. Üstelik de son derece kolay!
Yıkanıp kurutulmuş gül yapraklarını büyükçe bir cam kâseye alın ve üzerine şeker ekleyerek işe başlayın. Parmaklarınızla ezerek şeker ve gülü birbirine karıştırın. Bu işlemi şeker eriyene kadar sürdürün. Kâsenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin. Sabah elinizle karıştırarak kontrol etmelisiniz. Şeker erimemişse iyice ezerek tekrar karıştırın.
Şekerin tamamen eridiğinden emin olduğunuzda, üzerine limon suyunu ekleyin tekrar karıştırın. Hazırladığınız gül mayasını kapaklı kavanoz içinde buzdolabında saklamalısınız. Dilerseniz kilitli buzdolabı poşetlerinin içinde derin dondurucuda çok daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Kullandığınız gül miktarına göre şeker miktarını ayarlayarak istediğiniz ölçülerde bu mayayı hazırlayabilirsiniz. Reçel, sos, turşu ya da gül mayası gibi uzun süre saklanacak ürünlerde kullanılacak kavanozları steril hale getirmeyi unutmamalısınız.