Genellikle potasyum oranı en yüksek olan besin muz olarak biliniyor. 1 orta boy muzun içerisinde yaklaşık 422 mg potasyum bulunur. Yani günlük potasyum ihtiyacınızın %9'una tekabül ediyor. Ara öğünlerinizde muz tüketimine yer verebilirsiniz.
Yaygınlaşan tüketimiyle avokadonun vücuda olan bazı faydaları konuşuluyor. Bu meyveyi kahvaltılarda, soslarda, salatalarda kullanabilirsiniz. İçerisindeki potasyum miktarı 487 mg'dır. Avokado tüketimiyle sağlıklı yağları, vitaminleri ve potasyum mineralini vücuda taşıyabilirsiniz.
Etkili birer potasyum kaynağı olan turunçgiller, su ve mineral dengesini korumak için etkili olabilir. Vücudunuzdaki mineral dengesini ve sıvı düzenlemesini sağlayabilir. Vücuttaki sodyumu azaltmak ve tuz miktarını dengelemek için harikadır. Kas kasılmalarını önlemek amacıyla turunçgilleri tüketebilirsiniz.
Dünyanın birçok mutfağındaki vazgeçilmez lezzet patates, faydalı bir karbonhidrat kaynağıdır. Potasyum içeriği oldukça zengin olan patates pişirme tekniği ile hazırlanmalıdır. Sağlıklı faydaları vücuda alabilmek için derin yağda kızartmak yerine ızgara, haşlama yapabilirsiniz.
Kan basıncını dengelemek ve kalp sağlığını korumak için domates tüketmeye özen gösterin. Düzenli bir şekilde domates tüketiminin kalp krizi riskini azalttığı söyleniyor. Ayrıca domates, kan basıncını dengelerken sodyum yoğunluğunu da dengelemeye yardımcı olur
Potasyum açısından en zengin meyvelerden biri olarak bilinir. Metabolizmayı güçlendirmede, organ ve dokuların daha hızlı iyileşmesinde etkili bir rol oynar. Potasyum kan gelişiminde önemli bir etkiye sahiptir. Ayrıca kuru kayısı, protein sentezi için de faydalıdır.
Yüksek tansiyonu, sinir sistemi rahatsızlıklarını, kas güçsüzlüğünü önlemeye yardımcı olur. Ayrıca şeftali, hamilelik dönemini iyi yönde destekleyen faydalı bir meyvedir. Kalp sağlığını korumak için şeftali tüketin.
Vücuttaki zararlı maddelerin kolayca atılmasını sağlayan kereviz, arındırıcı bir etki sağlar. Gut ve romatizma rahatsızlıklarında vücudumuz genel olarak ürik asit gibi atık ürünleri parçalamakta zorlanır. Ancak kerevizdeki potasyum, bu sürece destek olarak ürik asidin vücuda zarar vermesini engeller.
Kas gelişimini sağlayan potasyum genellikle tüm et çeşitlerinde, süt ve süt ürünlerinde, balıkta yüksek oranda bulunur. Ancak protein dostu olan bu besinleri tek başına tüketmek potasyum kazanma açısından doğru olmayabilir. Onun yerine et tüketirken yanında mutlaka sebzeye yer vermelisiniz.