Üstelik gaz sobalarının nano boyutlu parçacıklar saldığını ve bunun insanlarda astım ve diğer solunum yolu hastalıkları riskini artırdığını buldu. Bu süper küçük nano parçacıklar o kadar küçük ki onları görmemiz imkansız.
Yapılan çalışmada Gazla pişirme sırasında bu kadar yüksek nano-küme aerosol konsantrasyonlarını gözlemledikten sonra, bu nano boyutlu parçacıkları artık görmezden gelemeyiz.
Ocakta yemek pişerken yüksek nano-küme aerosol konsantrasyonlarını gözlemledikten sonra bu nano boyutlu parçacıkları artık görmezden gelemeyiz.
Deneyler ocak açıkken kişinin solunum yollarına ve akciğerlerinde 10 milyar ile 1 trilyon arasında parçacık birikebileceğini gösterdi.
Araştırmacılar bu partiküllerden etkilenmeyi en aza indirmek için yemek yaparken aspiratör açmayı öneriyor.