Ancak oolong çayını en iyi şekilde anlamak için önce yeşil ve siyah çay hakkında biraz daha fazla bilgi sahibi olmalısınız.
Oolong çayı hoş ve meyvemsi tadıyla keyifle içilen sağlıklı bir içecektir. Kalp hastalığı, iltihabi hastalıklar ve yüksek kolesterol gibi kronik sağlık sorunlarında iyileştirici özellikleriyle ünlüdür.
Oolong çayı içerdiği antioksidanlar sayeside kemiklere, dişlere ve cilde güzellik getiriyor. Bağırsak sağlığını güçlendiren bu çay vücuttaki iltihapla savaşır ve stresi azaltmaya ve sakinleşmeye yardımcı olabilir.
Bu çayı hazırlamak için ince detay şudur: Yaprak ne kadar büyük ve narin görünüyorsa, su sıcaklığı o kadar düşük olmalı.
Siyah çaylar, uygun şekilde ekstraksiyon için çok daha sıcak suya ihtiyaç duyarken kaynar su, beyaz çay gibi kalın bir yaprağı yakar.
Oolongların beyaz çaydan biraz daha uzun süre demlenmesi gerektiğinden zaman biraz farklıdır. Oolonglar 5 ila 7 dakika; beyaz çay 3 ila 4 dakika demlenmeli. Son olarak Oolonglar, yeşil çayı andırır ve yüzde 50'den fazla okside olan oollongler, aroma profillerine göre tat olarak siyah çaya daha çok benzer.