Soğuk süt veya tereyağı kullanırsanız, harcınız tamamen karışmayabilir. Bu yüzden süt ve tereyağının oda sıcaklığında olması, karışımın daha iyi dağılmasını sağlar. Mozaik pastanızın lezzetini artırmak istiyorsanız çikolata sosunu benmari usulü eriterek kullanmalısınız. Birçok şef, bu yöntemi uyguluyor.
Mozaik pastanın en önemli püf noktalarından biri de buzdolabında bekletmek. En az 3-4 saat, mümkünse 1 gece boyunca bekletmek, malzemelerin birbirine iyice kaynaşmasını sağlar. Böylece pastanız tam kıvamında olur ve dilimlendiğinde dağılmaz. Püf noktaları öğrendiğimize göre, nefis bir pasta yapımına geçebiliriz.
300 gram petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
İlk olarak petibör bisküvileri geniş bir kaba alın. Çok fazla ufalamadan, orta büyüklükte parçalar halinde kırın. Ayrı bir kapta kakao, şeker ve sütü iyice karıştırın. Şekerin tamamen erimesi için iyice çırpabilirsiniz.
3 yemek kaşığı tereyağını eritin ve karışıma ekleyin. Sıvı karışımı kırılmış bisküvilerin üzerine dökün. Tahta bir kaşık veya spatula kullanarak iyice karıştırın. Eğer ceviz veya fındık kullanacaksanız, iri parçalar halinde doğrayarak ekleyebilirsiniz. Karışımı streç filme koyun ve rulo şeklinde sıkıca sardıktan sonra 3-4 saat, mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.
Dinlendirdiğiniz mozaik pastayı servis etmeden önce de 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Ardından bıçak yardımıyla dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Eğer daha yoğun bir çikolata tadı isterseniz, eritilmiş bitter çikolatayı karışıma ekleyebilirsiniz. Dilediğiniz meyveyle de süsleyebilirsiniz.