12.11.2024 - 13:03 | Son Güncellenme:
Bazı yiyecekler özellikle hassas bir mideniz varsa açken tüketmeniz halinde sizin için zararlı olabilir.
Mideniz boşken hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini ve bunları yerken sindirim sorunlarını nasıl azaltacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.
Uyandıktan hemen sonra kahve içmekten kaçınmanız için bir neden var. Kahvedeki kafein gastrin (mide asidini salgılayan hormon) salınımını teşvik eder.
Bu etki, şişkinlik, mide bulantısı ve kusma gibi reflü semptomlarına yol açabilir.
Çoğu baharatlı yiyecek, mide-bağırsak sisteminizdeki reseptörlere bağlanan kapsaisin adlı bir kimyasala sahiptir.
Bu vücudunuzun mide-bağırsak sisteminize zararlı bir şeyin girdiğini düşünmesine neden olur sonrasında mukus üretimini artırmasına ve maddeyi çıkarmak için sindirimi hızlandırmasına neden olur. Sonuç olarak mide bulantısı, gevşek dışkılama, ve ishale neden olabilir.
Aç karnına şekerli yiyecekler yemek, insülin ve kan şekeri seviyelerinde daha hızlı bir artışa yol açar ve bu da genellikle kısa bir süre sonra bir enerji düşüklüğü yaşayacağınız anlamına gelir.
Yüksek probiyotik ve laktik asit içeriği sayesinde yoğurt bağırsaklar için harikadır. Ancak bazı kişiler laktik aside karşı hassastır.
Bu durumda, aç karnına yoğurt yemek mide asidi üretimini artırabilir. Yoğurdu tok karnına yemek daha iyidir, böylece asidin bir kısmı emilebilir ve yararlı bileşenlerin bir kısmı yok olmaz.